[W] Mi-24V Zvezda 1:72

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: [W] Mi-24V Zvezda 1:72

Postprzez Boogeyman » piątek, 24 sierpnia 2012, 20:48

Fajnie idzie, nie poddawaj się ;o)
Ja jak skończę Sukhoi-a to od razu biorę się za Seakinga. Poszerzmy grono wiatraków :mrgreen:
MDK Świdnica - Grupa Trzymająca Władzę - Królowie Lenistwa - Przerzeczyn
Boogeyman

Reklama

Postprzez nobie1973 » sobota, 25 sierpnia 2012, 00:45

Czesio nie bądź miętki ! Idzie ci świetnie ! Czekamy na więcej :roll: !!!
nobie1973

Postprzez malinowski » sobota, 25 sierpnia 2012, 08:49

Czesio, masz moje wsparcie duchowe. A teraz trochę motywacji: myślę że nagrody są warte zachodu i nerwów
na warsztacie:
Obrazek
malinowski

Postprzez Czesio » sobota, 1 września 2012, 23:51

Żeby nie było że nic nie robię :) Z oszkleniem poległem, ale skleiłem je jakoś do kupy, potem z foli aluminiowej "uszyłem" 3 częściową płachtę z brezentu. Mi się podoba :D dorobiłem na ogonie wyrzutnie ASO, i z poxiliny podstawę do stacji napfowadzania rakiet. ( ktòrą jak sie okazało skopałem ale ktoś kto nie siedzi w temacie nie skapnie się ) Turbinka Apu dostanie pokrywy z puszki po coli, Z metalu a konkretniej z bolców wyciągniętych z nitów wytoczyłem pròbnik, wał ogonowy i głòwny, goleń podwozia przedniego. Planuję też podwozie głòwne i rakiety. Z polistyrenu wykonałem wyrzutnie szynowe. Model dostał kolory. Szary to Gunze Light gull grey i dark seagrey, a zieleń to green, interior green oraz dodatek olive drab. Spód pomaluję Pactrą A125 i Polish blue II . Kolorki muszę delikatnie wyretuszować olejami bo nie za bardzo orientuję się w malowaniu gunze i mam gdzie niegdzie kropeczki farby co nie wygląda fajnie. Fotki może jutro lub w kolejny weekend, bo Kornel miał wieczór kawerski i wrócili ze strzelnicy no i sami rozumiecie :D
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Postprzez K_Mazur » niedziela, 2 września 2012, 00:10

no nieźle już nie moge doczekać sie fotek ;D A jaką ty wersje robisz ? D?
Pozdrawiam Kacper.
K_Mazur

Postprzez Czesio » niedziela, 2 września 2012, 00:14

D dokładnie numer boczny 176 godło ze skorpionem, kamo szaro zielone z niebieskim spodem.
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Postprzez SKYRAIDER » niedziela, 2 września 2012, 15:26

Dawaj zdjęcia, niesamowite, ja bym tak nie zrobił.
Marek
SKYRAIDER

Postprzez Czesio » poniedziałek, 3 września 2012, 15:03

Witam
W końcu udało mi się zmotać jakieś fotki, z telefonu ale nie są najgorsze. Model pomalowany dostanie teraz bezbarwny i kaleczki. Zrobiłem przedział klimatyzacji ale fotki dam jak już go pomaluję, dorobiłem też wyrzutnie ASO na ogonie, i po prawej stronie statecznika pionowego ten taki cypelek również z metalu, bo oryginał mi gdzieś uciekł.do zrobienia mam jeszcze akumulatory. Motam też podstawkę ale tą zobaczycie już najprawdopodobniej w galerii. Dziś jak wracałem z nowej szkoły znalazłem 5 dych to tez kupiłem sobie prezent w postaci Ka-29 z HB i mam już stateczniki do rakiet :D Model dostanie jeszcze taki jakby wózek montowany do przedniego podwodzia coby można go było ciągać po lotnisku. Łopaty będą przywiązane do podwodzia. Na podstawce wylądują też jakieś kartony, beczka z olejem castrol, 2 wózki narzędziowe, może jakiś stolik, wózek z rakietami, do jednego z kół będzie podłączony kompresor (prawie gotowy) . Figuranci na podstawce to najprawdopodobniej Italeri NATO ground crew, lub coś z hasegawy. Działko na dziobie, wybrało wolność więc dorobiłem nowe, zamek z igły 1.2, w niego wklejona igła 0.8 i doklejony 4 lufy z 0.5mm. Teraz fotki :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wspomniane metalowe części, wał ogonowy musiał być wklejony przed malowaniem, próbnik będzie jeszcze trochę pocieniony, a na górze widać zalążek rakiety Falanga. I pokrywa APU z blaszki, druga strona gdzieś mi się zapodziała :D
Obrazek

Wyrzutnie szynowe, gotowe w 80%.
Obrazek

To chyba tyle. Thanks for watching, hope You like it 8-)
Ostatnio edytowano poniedziałek, 3 września 2012, 16:12 przez Czesio, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Postprzez mnak24 » poniedziałek, 3 września 2012, 15:09

5 dych :shock: ale szczęście, co to jest w miejscu szybki, dziwnie wygląda i chyba zachlapało okolice :?
"Ja mogę powiedzieć coś na ten temat, że po prostu, że ja na ten temat nic za bardzo nie mogę powiedzieć"

KW-1 zimowy|Tarpon mk. 1|Panther ausf. A|Schwimmwagen|Ju-87 G1|F4F-4 Wildcat|
MiG-21 "Latający ołówek"
mnak24

Postprzez Czesio » poniedziałek, 3 września 2012, 15:20

No fakt niepotrzebnie wrzucałem takie powiększenie, w rzeczywistości ma 5cm i wygląda fajnie, a okolica już poprawiona ;o)
Wszyscy po szkole walili na dworzec po bilety miesięczne i pewnie któryś osiołek zgubił :D
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Postprzez mnak24 » poniedziałek, 3 września 2012, 15:23

To by wypadało spytać się kto i oddać, a nie na własne przyjemności, kosztem kogoś ;o)
"Ja mogę powiedzieć coś na ten temat, że po prostu, że ja na ten temat nic za bardzo nie mogę powiedzieć"

KW-1 zimowy|Tarpon mk. 1|Panther ausf. A|Schwimmwagen|Ju-87 G1|F4F-4 Wildcat|
MiG-21 "Latający ołówek"
mnak24

Postprzez spiton » poniedziałek, 3 września 2012, 15:55

Czesio, jeśli faktycznie masz 15 lat, to jesteś niesamowity. Zabiłeś mnie ta toczona golenią. Malowanie też bardzo eleganckie.
spiton

Postprzez Czesio » poniedziałek, 3 września 2012, 16:03

mnak24 napisał(a):To by wypadało spytać się kto i oddać, a nie na własne przyjemności, kosztem kogoś ;o)

Myślę że pozostawię to bez komentarza...
spiton napisał(a):Czesio, jeśli faktycznie masz 15 lat, to jesteś niesamowity. Zabiłeś mnie ta toczona golenią. Malowanie też bardzo eleganckie.

Podziękował :D a odnośnie tych żółtych plam, to podkład który wyłaził spod farby, mam nadzieję że po łoszu kolory trochę zbledną.
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Postprzez K_Mazur » poniedziałek, 3 września 2012, 19:19

A ja powiem tak, płachta na oszkleniu nie za bardzo mi się podoba ale tłoczone elementy robią wraże, normalnie super, mógłbyś zrobić jakiś mini poradnik ???
Pozdrawiam Kacper.
K_Mazur

Postprzez Czesio » poniedziałek, 3 września 2012, 19:28

Postaram się coś zrobić ale to raczej po konkursie bo teraz się szkoła zaczęła i muszę się sprężać z modelem, a jeszcze nowa szkoła :mrgreen: Płachta będzie jeszcze malowana, a od tych trójkątów ( jednego z prawej brakuje :lol: ) będą szły gumki/linki naciągające. Zastanawiam się czy by nie przemalować tego na ciemny szary tak jak tu: http://www.airliners.net/photo/Czech-Re ... ff0ec1b5cb
Dokleję jeszcze dodatkowe warstwy żeby dodać więcej fałd.
Pozdrawiam Daniel
Czesio

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat