Witam!
Jakiś czas temu zakupiłem messerka 110G-4 z eduarda (weekend). Miał być on zrobiony prosto z pudła + zoom. Ale jednak wyszło inaczej; do tego ów modelu postanowiłem spasować zestaw airesa 4091 który jest przeznaczony do 110, ale z revella. Oprócz w/w zestawu dokupiłem jeszcze parę drobiazgów (radary, kółeczka itp, itd). Zrobiony został już prawie w pełni luk akumulatora, zamiar mam dorobić jeden zbiornik olejowy. Co najlepsze ubzdurałem sobie aby mój model wyposażyć w wychylone pow. sterowe z verlindena. Wyzwanie nie małe, ale takie boje uwielbiam w modelarstwie.
Po złożeniu jednego silnika, wielu godzin dopasowywania airesa do eduarda mam kilka pytań co do kolorów: Instrukcja od edka sugeruje kolor wnętrza RLM 66. Takie rzeczy jak wnętrze luka akumulatorów, zbiornika olejowego, luk podwozia czy przedziału strzeleckiego (tego przedniego) wiem że był to kolor RLM 02. I też mi podpowiadano że ten kolor powinien się znajdować również we wnętrzu.
Dalej, rozchodzi się o płyty ogniowe (te za silnikami); jaki kolor one powinny mieć?
Bardzo proszę o pomoc w tej kwestii, szczególnie znawców tematu.
Jeżeli ktoś miałby jakieś zdjęcia, rysunki w/w rzeczy również bardzo bym o nie prosił.
Pozdrawiam, Krzysiek.