Macio4ever napisał(a):Wlewam do aero aceton, przedmuchuję, bąbelkuję. Wylewam, wydmuchuję resztkę. Wlewam kolejną porcję - pędzlem z długim włosiem zmywam pojemniczek i trochę smyram w środku. Wylewam, wydmuchuję i wlewam czystą porcję. Przedmuchuję,bąbelkuję, przedmuchuję i wylewam resztkę. Jakieś 30-40 sek mi to zajmuje. Jeżeli myje z metalika, to płuczę dotąd aż nie ma drobinek metalalicznych w rozpuszczalniku (w trakcie bąbelkowania).
Bąbelkowanie - zatykam wylot palcem i naciskam delikatnie spust.
Robię podobnie - używam pół zbiorniczka acetonu. Dzisiaj malowałem 3 kolory pod rząd - Base White, przezr. czerwony, biały połysk i spróbowałem nie używać ręcznika - było jednak lepiej. Wodę również przetestowałem - wszystko razem polepsza sprawę. Zauważyłem też, że w bezbarwnym mam kurz

Nie wiem jakim cudem, ale trudno. Poszła dzisiaj chyba ostatnia warstwa. Musiałem też ratować mój kompresor - po 15 min pracy aż trochę parzył... Kilka kropel oleju silnikowego do dziurki wylotowej i gitara.
Stan na dziś:
Green 
(ołówek został wyczyszczony, kierunkowskazy też są już pomalowane /pędzel - więcej nie będę malował pędzlem - efekt końcowy pozostawia wiele do życzenia/ ale zapomniałem zdjęcia zrobić)

Na ostatnim zdjęciu stoi na kołach, nie są w żaden sposób przymocowane więc może być krzywo.
Generalnie nic nie jest przyklejone - tylko BluTack, bo musiałem zobaczyć jak wygląda