Nowe zero nadchodzi - Tamiya 1:72

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Re: Nowe zero nadchodzi - Tamiya 1:72

Postprzez Kuba P. » czwartek, 30 sierpnia 2012, 00:04

A z dystrybutorem na Czechy czy RFN się nie da dogadać?
U nas z tą Tamiya jest faktycznie jakiś lipny układ. Ceny z za przeproszeniem pupy i nowości nieźle opóźnione.
O ile poczekać to ja mogę to z cenami jest smutek.
Kuba P.

Reklama

Postprzez Tomasz Mańkowski » czwartek, 30 sierpnia 2012, 06:45

Kuba P. napisał(a):A z dystrybutorem na Czechy czy RFN się nie da dogadać?

Z dystrybutorem na RFN to raczej nie da rady - chyba że przede wszystkim zabawki chcesz ściągać... :arrow: http://www.dickietoys.de/en/index.shtml ( bo to jest importer Tamiyi na Niemcy )
A na Czechy? - tak właśnie się robi od kilku lat, zaopatrzenie krajowych sklepów w Tamiyę, idzie głównie via Czechy...

Ceny... no cóż, ceny nie będą już takie jak kilka lat temu, gdy 100 jenów to niecałe 2 zł było ( teraz 4 - 4,50 ). A i Japończycy w ostatnich latach ceny nieco podnieśli...
Pozdrawiam TM
Obrazek
Tomasz Mańkowski

Postprzez Grzegorz2107 » czwartek, 30 sierpnia 2012, 08:09

http://www.rcniko.pl/1_72_a6m5_zero_fighter_(zeke)_(60779),424,31455.html

Fenomen tej firmy mnie zastanawia. Sam kupiłem to zero u pokątnego sprzedawcy i wyszło trochę drożej.
Grzegorz2107

Postprzez Tomasz Mańkowski » czwartek, 30 sierpnia 2012, 10:13

Grzegorz2107 napisał(a):Fenomen tej firmy mnie zastanawia.

Ta firma to właśnie importer Tamiyi...
Fenomenem są ceny - nierzadko zupełnie różne w sklepie internetowym jak i stacjonarnym, oraz oferta hurtowa której... brak.
Pozdrawiam TM
Obrazek
Tomasz Mańkowski

Postprzez Dominik » wtorek, 4 września 2012, 20:30

Miałem ostatnio okazję pomacać tą Zerówkę i jestem zachwycony. Niby widziałem zdjęcia wyprasek na Hyperscale'u ale nie oddają one rzeczywistości. Chyba się skuszę szybciej niż myślałem. I nie mogę się już doczekać A6M2 i A6M3. Detale kokpitu podobne do Fine Molds i ich A6M2 (niestety nie mam A6M5). Fajna jest tez dołączona krótka historia samolotu. Ale, niestety jest jedno małe ale. Po obejrzeniu skrzydeł i porównaniu z planami (chyba dobrymi) doszedłem do wniosku, że Tamiya wypuściła pierwsza wersję Type 52. A były jeszcze 52a, 52b i 52c - dla firmy wypuszczenie ich wiązało by się z wyminą wyprasek ze skrzydłami (lub dodaniem małej ramki z samymi skrzydłami). Byłoby super gdyby je wypuścili.
"Build what you want, the way you want to and, above all, have fun"* (Al Superczynski)
Honour Thy Tamiya for their kits are idiotproof.

IPMS Świdnica
Dominik

Postprzez Dominik » wtorek, 11 września 2012, 20:44

Ta dam. Już można pooglądać wypraski na Hyperscale'u: http://www.hyperscale.com/2012/reviews/kits/tamiya60780reviewbg_1.htm
Następny must have.
"Build what you want, the way you want to and, above all, have fun"* (Al Superczynski)
Honour Thy Tamiya for their kits are idiotproof.

IPMS Świdnica
Dominik

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie