Do budowy użyłem Zestawu Hobby Bossa, Gąsienic Bronco, Zestawu Voyagera dedykowanego do Leoparda 2A5, Lufy RB oraz lin Karaya. Postępy prac:

Uważam że to słaby zestaw ale ponieważ ostatnio interesowałem się radzieckimi pojazdami chciałem też zobaczyć jak wyglądała odpowiedź zachodu na ichniejsze wynalazki. A ponieważ Leopardy trafiły do nas, to ostatecznie postanowiłem zbudować wersję polską. Bardzo drażniły mnie gąsienice i brak jakichkolwiek detali. Elementy odlewane razem z pancerzem to już nie krąg moich zainteresowań. Dalej - porównałem jak wygląda metalowa lufa i plastikowa no i poszło po kieszeni...
Gąsienice, tył i przód kadłuba już prawie skończyłem do roboty zostaje cała wieża. Malowanie będzie polskie z 10 brygady. Posiadam już stosowne kalkomanie. Niektóre elementy fototrawione dość nieudolnie wygiąłem, mam nadzieję że nikomu nie rzucą się specjalnie w oczy. Model docelowo otrzyma jakąś podstawkę.
Bardzo podoba mi się zimowe maskowanie leoparda w wersji niemieckiej - czy Polacy jakoś maskują obecnie swoje pojazdy? Jeśli ktoś może mi jakoś podpowiedzieć byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Marcin