OSTRZEGAM przed Toystore.pl

Nowości, obniżki cen, wyprzedaże i ogólne informacje o sklepach.

OSTRZEGAM przed Toystore.pl

Postprzez hadzi » czwartek, 6 września 2012, 19:33

Ostrzegam wszystkich przed firma internetowa toystore.pl, zlozylem zamowienie 13.8.12 czekalem prawie dwa tygodnie na dane do przelewu i dostalem zapewnienie, ze natychmiast po dokonaniu wplaty wysle mi towar. Wplata byla 23.8. a towar do dzis nie dotarl. Telefon wlasciciela jest nieaktywny lub nie odbierany - zamiennie, maile sa ignorowane. Zglaszam goscia wkrotce na policje.
pozdrawiam
Jerzy Ciupek
hadzi

Reklama

Re: OSTRZEGAM przed Toystore.pl

Postprzez LimaOscar » sobota, 8 września 2012, 02:03

Z tego co wiem, to sklep patronacki SK Model - importera m. in. Airfixa czy Academy. Kupowałem w Toystore trzy razy i nie było problemu. Choć raz nie mieli modelu, który kupiłem. Ale zwrócili kasę bezproblemowo (albo wziąłem coś innego - nie pamiętam już). Może poczekaj jeszcze chwilkę...
Plane called the tower and asked for a time check, but wouldn't identify. Finally the tower gave up trying to find out who they were and said : "if you re EASTERN, it is 3:30, if you are OZARK, the little hand is on the 3 and the big hand is on the 6, if you are BRANIFF it is Thursday".
;)
LimaOscar

Postprzez Leszek Ciuba » sobota, 8 września 2012, 13:49

Witam !

12.08.2012. Kupiłem na Allegro PZL-46 Sum z żywicy w 1/48, zapłaciłem i do dzisiaj cisza.

Dane Sprzedającego books2011 (290):

Agnieszka Szewc
80-811 Gdańsk

Polska

Wpata na konto: ABRAMS PIOTR TOMASZEWICZ ul JULIANA TUWIMA 2/4 lok 11 80 210 GDAŃSK , są to dane z rejestracji dzałalności Toystore.pl

Brak odpowiedzi na maile, telefonu nikt nie odbiera.

Może ktoś ma jakieś informacje w tej sprawie?

Pozdrawiam

Leszek
Ostatnio edytowano niedziela, 9 września 2012, 01:00 przez Leszek Ciuba, łącznie edytowano 2 razy
Leszek Ciuba

Postprzez Leszek Ciuba » sobota, 8 września 2012, 14:04

LimaOscar z czego ten cytat:

"Plane called the tower and asked for a time check, but wouldn't identify. Finally the tower gave up trying to find out who they were and said : "if you re EASTERN, it is 3:30, if you are OZARK, the little hand is on the 3 and the big hand is on the 6, if you are BRANIFF it is Thursday" i co to za linie OZARK i BRANIFF

Pozdrawiam

Leszek
Leszek Ciuba

Postprzez wasilewskiadam » sobota, 8 września 2012, 17:39

Cześć
Leszek, kupowałem kiedyś u books2011, troche trwało, ale wszystko skończyło się dobrze.
Handlowali Airfixami w dobrej cenie, szukałem ostatnio i cisza nie ma sprzedającego:(, ale i wcześniej były przerwy z "bytnością" na alle....drogo.
Pozdrawiam
Adam Wasilewski
KMMR 08/15 Białystok
wasilewskiadam

Postprzez LimaOscar » niedziela, 9 września 2012, 00:13

Leszek Ciuba napisał(a):LimaOscar z czego ten cytat:

"Plane called the tower and asked for a time check, but wouldn't identify. Finally the tower gave up trying to find out who they were and said : "if you re EASTERN, it is 3:30, if you are OZARK, the little hand is on the 3 and the big hand is on the 6, if you are BRANIFF it is Thursday" i co to za linie OZARK i BRANIFF

Pozdrawiam

Leszek

Hehe, to stary amerykański dowcip z wieży kontroli lotów w Seattle, z końca lat 70tych. Linie Ozark i Braniff to w zasadzie już legendy. Obydwie już nie istnieją. Braniff - jedna z bardziej rozpoznawalnych linii amerykańskich - działał od 1931 do 1991, a Ozark od 1950 do 1986 :). Ten pierwszy słynął z niesamowicie kolorowych malowań swoich maszyn i częstego lekceważenia rozkładów lotu - olewali zarówno godziny odlotów, ale czasem i dni się zdarzało pomylić :mrgreen: . A Ozark był po prostu... dobrą linią lotniczą.
Plane called the tower and asked for a time check, but wouldn't identify. Finally the tower gave up trying to find out who they were and said : "if you re EASTERN, it is 3:30, if you are OZARK, the little hand is on the 3 and the big hand is on the 6, if you are BRANIFF it is Thursday".
;)
LimaOscar

Postprzez Rafal » niedziela, 9 września 2012, 00:21

Leszek Ciuba napisał(a):Agnieszka Szewc
...

Rozumiem, że stać cię na przegrany proces o opublikowanie danych osobowych właściciela sklepu?

Są to dane osobowe, chronione prawem. Google milczy na temat pani Agnieszki, więc nie są ogólnodostępne.
Google nie zwalnia z samodzielnego myślenia.
Rafal

Postprzez Leszek Ciuba » niedziela, 9 września 2012, 00:54

Raczej się mylisz :-), są one dostępne na stronie sklepu, a o Pani Agnieszce dla każdego kto kupi u niej coś na Allegro.

Pozdrawiam
Leszek Ciuba

Postprzez Rafal » niedziela, 9 września 2012, 01:10

Leszek Ciuba napisał(a):Raczej się mylisz :-), są one dostępne na stronie sklepu, a o Pani Agnieszce dla każdego kto kupi u niej coś na Allegro.

Pozdrawiam

To ile jest wyników w Google dla p. Agnieszki? Bo dane p. Piotra są.

Sprawdź co to są dane osobowe (np. imię, nazwisko i adres domowy) i czy można od tak sobie je udostępniać.
To, że allegro wysyła dane sprzedawcy nie oznacza, że są one ogólnodostępne.

Poczytaj także o tym jakie kłopoty miały firmy, które źle zabezpieczył CV kandydatów i każdy mógł sobie je przeczytać.

Nieznajomość prawa szkodzi - stara maksyma.
Google nie zwalnia z samodzielnego myślenia.
Rafal

Postprzez Leszek Ciuba » niedziela, 9 września 2012, 01:13

Dura lex sed lex :)

Pozdrawiam
Leszek Ciuba

Postprzez PiotrekS » niedziela, 9 września 2012, 06:47

Niestety, też czekam na kupionego TSR-a, od 17 sierpnia, zero odpowiedzi na cokolwiek. Już raz mieli problemy i zmienili konto na Allegro. Mam blisko, to się przejadę, koszt 13 zł skmką i osobiście sprawdzę ten "byznez". Mam wtopioną stówę.
Obrazek
PiotrekS

Postprzez Leszek Ciuba » niedziela, 9 września 2012, 08:43

PiotrekS będę Ci wdzięczny za jakąkolwiek informację.

Pozdrawiam

Leszek
Leszek Ciuba

Postprzez tytus » niedziela, 9 września 2012, 12:49

Ja też dokonałem zakupu u Pani Agnieszki. Model dotarł ale po dość długim czasie, a kiedy się upominałem o niego, odpowiedź na maila przyszła po kilku dniach. Widocznie taka polityka sklepu. Może czas Pani Agnieszce płynie wolniej ;o)
tytus

Postprzez waran » niedziela, 9 września 2012, 15:33

Może Oni po każdorazowym zakupie po prostu"leją"model i tak długo to trwa.
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Postprzez PiotrekS » piątek, 14 września 2012, 07:54

Leszek Ciuba napisał(a):PiotrekS będę Ci wdzięczny za jakąkolwiek informację.

Pozdrawiam

Leszek

Miałem jechać w sobotę, wysłałem maila, że pogadamy osobiście i wczoraj dostałem model. Oczywiście żadnego maila zwrotnego i info o wysyłce nigdy nie dostałem. Inna sprawa, ze w komentarzach coś się ruszyło u tego sprzedawcy, bo ludzie kwitują pozytywnie lub nie, odbiór towaru z lipca (sic!). Mam nadzięję, że i do Ciebie dotrze przesyłka. Pozdro!
Obrazek
PiotrekS

Następna strona

Powrót do Oferty sklepów i firm