Jagdpanther Tamiya 1:35 - scenka zimowa

Właśnie skończyłeś dioramę, chciałbyś ją zaprezentować - poddaj ją tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Jagdpanther Tamiya 1:35 - scenka zimowa

Postprzez Adam Obrębski » niedziela, 9 września 2012, 21:24

Taki szybki projekcik, który mogę przedstawić szerszemu gronu odbiorców. Dużo mówić nie muszę chyba, koń jaki jest każdy widzi.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam,
Adam
Obrazek
Adam Obrębski

Reklama

Re: Jagdpanther Tamiya 1:35 - scenka zimowa

Postprzez czak45 » niedziela, 9 września 2012, 22:04

Bardzo fajny efekt zmarzniętej ziemi.
Fajny zimowy klimat, taka zawieja z sypkim śniegiem.
Darował bym sobie gościa siedzącego na Jagdpanterze.
Trup jak na trupa "dobry" bo mało naturalistyczny.
czak45

Postprzez qba » niedziela, 9 września 2012, 23:00

Spodobała mi się Adam Twoja diorama :) Fajnie się prezentuje ta Jagdpantera na zimowym terenie, ale jeszcze bez zimowego camo.
Pozdrawiam Kuba
qba

Postprzez bartek72 » niedziela, 9 września 2012, 23:03

Fajnie, naprawdę wieje chłodem od tej scenki. Troszkę szkoda, że JP tak "prosto z pudła", a i figuranci nie do końca mnie przekonują. Niemniej bardzo fajnie - 7,5 na 10. :mrgreen:
Natomiast do rozpaczy doprowadza mnie to tło, przez to wszystkie zdjęcia wyglądają jakby wychodziło na nich ziarno emulsji światłoczułej.
No, chyba, że to efekt celowy, a lepsze zdjęcia ukażą się w znanym magazynie modelarskim...
bartek72

Postprzez Korowiow » poniedziałek, 10 września 2012, 07:41

Ogólne wrażenie jest bardzo dobre ale są momenty i standard.
Momenty to podstawka - świetny śnieg, liście i ogółnie bardzo realistycznie.
Momenty to - figurki na podstawce. Trup "bardzo dobry".
Standard - Jagd. Coś mnie w nim brakuje, choć trudno określić co. Kamo dobre, błoto w porządku. Może się tylko czepiam.
Standars - figury na czołgu. Jakoś tak brakuje im powagi nad trupem. No ale może to tzw. nieśmiertelni, i wiele juz widzieli.\

Ogólnie bardzo dobra diorama.
Obrazek
Tomek Rojek
Korowiow

Postprzez piotr dmitruk » poniedziałek, 10 września 2012, 08:02

Mi poza "Jokerem" cała dioramka strasznie się podoba, chciałbym zobaczyć ostatnie zdjęcie obrobione i czarno- białe, wyglądałoby jak oryginalne reporterskie.
Ciekawa jest sama podstawka, jak wycięty kawałek darni.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez ROMAN » poniedziałek, 10 września 2012, 08:22

Bardzo fajna praca Adaś. Piotr ma racje, podstawka intrygująca bardzo . I dzięki, że w końcu poza prasą można coś z Twojej "stajni" na forum zobaczyć.
ROMAN

Postprzez viking » wtorek, 11 września 2012, 20:18

Adam.. nie znamy się osobiście, i nie chcę Cie urazić, ale (patrząc na tę pracę) opuściłeś się. Gdzie wyraźny klimat Tiger'a z Francji? Gdzie figury obok KV? Gdzie dynamika ze scenki z Hetzer'em?
viking

Postprzez Patterson » wtorek, 11 września 2012, 20:42

Bardzo ładne, odbiór psują nieco cukierkowe figurki, trup zdecydowanie lepszy od załogantów. Fajny śnieg i kolorystyka Jagi, aczkolwiek brakuje jakichś przykuwaczy wzroku. Jakiś akcentów. Ale ogólnie się podoba. :) Swoja drogą, fajne błotko. To siuwaksy AK, czy coś innego?
Patterson

rpm2

Postprzez Adam Obrębski » wtorek, 11 września 2012, 21:24

viking napisał(a):Adam.. nie znamy się osobiście, i nie chcę Cie urazić, ale (patrząc na tę pracę) opuściłeś się. Gdzie wyraźny klimat Tiger'a z Francji? Gdzie figury obok KV? Gdzie dynamika ze scenki z Hetzer'em?

Poszły się kochać w momencie gdy zarobić coś trzeba... niestety. Nikt się nie obraża, ciągle dojrzewam do zrobienia czegoś ambitniejszego. Chciałoby się powiedzieć, że tak krawiec kraje jak mu materiału staje.

Marcin, błoto to wszystko co się da. Piach, farbki vallejo, siuwaksy AK, pigmenty, gips:)
Pozdrawiam,
Adam
Obrazek
Adam Obrębski

Postprzez viking » środa, 12 września 2012, 08:43

Adam Obrębski napisał(a):
viking napisał(a):Adam.. nie znamy się osobiście, i nie chcę Cie urazić, ale (patrząc na tę pracę) opuściłeś się. Gdzie wyraźny klimat Tiger'a z Francji? Gdzie figury obok KV? Gdzie dynamika ze scenki z Hetzer'em?

Poszły się kochać w momencie gdy zarobić coś trzeba... niestety. Nikt się nie obraża, ciągle dojrzewam do zrobienia czegoś ambitniejszego. Chciałoby się powiedzieć, że tak krawiec kraje jak mu materiału staje.

Marcin, błoto to wszystko co się da. Piach, farbki vallejo, siuwaksy AK, pigmenty, gips:)

Dobrze, że masz zdrowe podejście i piszesz jak jest. Pochwalam to. Mimo wszystko czekam, aż zaskoczysz czymś extra. A wiem, że będzie taki moment.
viking

Postprzez witek613 » środa, 12 września 2012, 10:49

Bardzo ładna i klimatyczna diorama, gratuluje ! Świetne podłoże i brud na kołach. Nie przekonuje mnie tylko załogant siedzący na dachu, chyba by mu "coś" przymarzło w takie zimno :)
witek613

Powrót do Dioramy - galeria ukończonych dioram