Witam wszystkich kolegów !
Po zapoznaniu się z pracami przedstawionymi w konkursie musze stwierdzić że poziom zaprezentowanych prac jest naprawdę wysoki

. Cieszy mnie że młode pokolenie ma ochotę i zapał by rozwijać swoje modelarskie i nie tylko zainteresowania. Mam nadzieję że to zaprocentuje w przyszłości nowym pokoleniem pilotów, mechaników lub inżynierów lotnictwa. Widzę że kolega
Czesio wykonał właśnie pierwszy krok na tej trudnej drodze w zawodowy lotniczy świat, więc jemu szczególnie życzę dużo samozaparcia i siły podczas tej drogi oraz wielu sukcesów.
No ale żeby nie zanudzać, moją nagrodę za
najlepszy model w barwach polskich przyznaję koledze
Czesiowi za model
śmigłowca Mi-24 D.
Jednocześnie doceniając również wkład pracy oraz zaprezentowanie ukończonych modeli postanowiłem przyznać dwa wyróżnienia w postaci zestawów plakatów formatu A2 południowokoreańskiego zespołu akrobacyjnego „BLACK EAGLES” + naklejki:

dla kolegów:
-
Worius za model
Lublin-
Bartek33365 za model
An-2 Chciałbym dodać że bardzo żałuję modelu kolegi
K. Mazura który praktycznie szedł „łeb w łeb” z modelem kolegi
Czesia. Wkład pracy włożony w wykonanie tego modelu był również imponujący i wielka szkoda że nie udało się go wykończyć w terminie…

.
Prosiłbym nagrodzone osoby o kontakt ze mną na PW w celu podania adresów do wysyłki, a kolegę
Czesia o wybór nagrody.
Na koniec serdecznie gratuluję wszystkim uczestnikom i mam nadzieję że w następnej edycji konkursu weźmie udział jeszcze więcej uczestników, oczywiście z modelami w barwach polskich.