VII Lubelskie Spotkania Modelarskie 20/21.10.2012

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: VII Lubelskie Spotkania Modelarskie 20/21.10.2012

Postprzez imek46 » poniedziałek, 1 października 2012, 09:40

Patryk napisał(a):Czarny wydaje mi się ,że w tą kategorię zaliczyć można spokojnie wszystkie te konflikty. I tak będzie tam mało modeli więc po co jeszcze ograniczać się do poszczególnych Państw.
Chyba pierwszy raz coś takiego jest organizowane prawda Zbyszku?

Ta kategoria specjalna jest organizowana po raz pierwszy. Jest to szeroki temat, ale mam nadzieję, że damy radę. Do kolegi Panzera. Dzięki za apele, ale naszym priorytetem od samego początku, był duży nacisk na ochronę i bezpieczeństwo powierzonych przez was prac. Dowodem tego jest to, że przez sześć lat naszego konkursu, większość z Was wracała zadowolona i nie było tak, że komuś urwano coś. Oczywiście nie ma pełni szczęścia na raz, ale trzeba być czujnym. Dlatego też jest prośba do was koledzy, jeżeli widzicie, że ktoś chce dotykać modeli to reagujcie, albo informujcie o tym nas. Co do ilości miejsca postaramy się aby było więcej, ale nigdy nie ma pewności ile modeli w danej klasie przyjedzie.

Pozdrawiam.
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Reklama

Postprzez Grzegorz S. » poniedziałek, 1 października 2012, 09:54

Panzer, nie zawsze tak było... Pamiętam jak pierwsze spotkania odbywały się w "ustronnym" miejscu, bodajże na ulicy Spokojnej w jakimś takim dworku i tu pytanie do organizatorów: dlaczego już tam nie ma, tylko po raz kolejny robicie to w Olimpie? Pomijam, że przyjeżdżali tam niemal wyłącznie "wtajemniczeni" ale był tam też fajny klimat i spokojnie można było sobie pooglądać, a i sama okolica była zaciszna i przyjemna...

Jeszcze potem w Gali dało się ścierpieć i mam wrażenie, że było więcej modeli niż w GO. W tym Olimpie to według mnie porażka na całej linii pod względem oglądania modeli i zakupów na porozrzucanych stoiskach oraz pod kątem bezpieczeństwa modeli. Rok temu myślałem, że mnie i kumpla krew zaleje... Ludzi kupa (w tym wyżej rzeczonych "bachorów") i nie było jak podejść. Żeby Ci ludzie się znali czy tym interesowali, to dało by się przeboleć, ale wnioskując z rozmów między nimi i komentarzy nie mieli pojęcia na co patrzą i tylko zawalali drogę przez co osoby które się tym interesują miały utrudniony dostęp do ekspozycji gdzie wszystko i tak miejscami było na kupie, dzięki czemu w tym roku będę chyba solo...
Grzegorz S.

Postprzez imek46 » poniedziałek, 1 października 2012, 11:28

Kolego Renegat 2008 postaram się odpowiedzieć na twoje zarzuty. Otóż w Starostwie na ul. Spokojnej nie robimy imprezy dlatego, że nie możliwością było umieszczenie ponad 700 modeli na tak małej sali. Skoro tak dobrze pamiętasz, to pamiętasz również zapewne to że i w Starostwie było dużo ludzi, też się przeciskali w drzwiach i między stolikami. Zapewniam cię, że większość z tych, którzy oglądali nie mieli wielkiego pojecią o modelarstwie, zarówno w Starostwie, jak i później w Gali, czy Olimpie. Ale jednym z szczególnych zadań takich imprez, jest popularyzacja naszego hobby wśród ludzi, a głównie wśród młodzieży. Co do zarzutu, że organizujemy imprezę w Olimpie, odpowiem tylko tak. Czy to się komuś podoba czy nie dopóki będą chcieli z nami współpracować i wykładać nie małe pieniądze na organizację naszej imprezy to będziemy to robić. Chcę tylko powiedzieć, że są to pieniądze nie małe. Śmiem twierdzić, że takiego budżetu nie ma żadna z imprez modelarskich organizowanych w kraju, a być może i za granicą. Być może stworzymy w tym roku kącik dla dyskutantów, na naszej imprezie.
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Postprzez Corsair » wtorek, 2 października 2012, 18:10

Wzorem ubiegłego roku w sobotę zorganizowane zostaną Warsztaty Modelarskie dla dzieci, w związku z tym prosiłbym chętnych modelarzy, którzy pomogli by w poprowadzeniu tych zajęć w formie nieformalnych :) instruktorów. Odbędą się one w "starej" części Olimpu. Przewidujemy uczestnictwo około pięćdziesięciu, zarejestrowanych wcześniej maluchów. Oprócz tego pewnie jak w zeszłym roku przybędzie cała masa nie zarejestrowanych - im też trzeba doradzić. Jeśli wiec nie macie konkretnych planów na sobotnie przedpołudnie to zapraszam chętnych do pomocy. Zapewniamy w zamian jedynie niesamowitą frajdę i satysfakcję, ale wierzcie mi... warto.
Jeśli ktoś myśli by zarejestrować swojego "młodego modelarza" - o ile nic nie ulegnie zmianie, to na stronie Olimpu będzie dostępny formularz zgłoszeniowy, trzeba go będzie wydrukować wypełnić i wysłać faxem lub zeskanować i posłać e-mailem. Zarejestrowani prócz zabawy dostaną wyróżnienia oraz drobne upominki od sponsorów.
Wzorem lat ubiegłych modele będą wydawane po okazaniu odcinka kontrolnego karty startowej. Proszę więc o cierpliwość taką jak w zeszłym roku.
Obrazek
Corsair

Postprzez zawisza33 » czwartek, 4 października 2012, 12:51

Co do dyskusji jest to przez nas mile widziane. Sami prosiliśmy wielu z braci modelarskiej ( w ubiegłym roku, podczas wystawy) o uwagi czy wnioski, by usprawnić naszą imprezę. W tym roku również zapraszamy do dyskusji z małą prośbą o konstruktywne "gadanie", a nie utyskiwanie z byle pwodu. Przypomnę tylko "dyskusje" lekko to nazywając, po jednym konkursie. Żal było czytać. Zatem Pany, przybywajcie, szczerze z nami gadajcie i se podziwiajcie. Pozdrawiam. :) :D :lol:
zawisza33

Postprzez Vazhyl » wtorek, 9 października 2012, 06:48

Uprzejmie informuję, że na giełdzie podczas VII Lubelskich Spotkań Modelarskich będzie można kupić produkty modelarskie z oferty sklepu internetowego JAMA.
Osoby zamiejscowe, które planują przyjazd do Lublina mogą wcześniej zamówić towar i odebrać osobiście.
Podczas VII LSM będą zniżki, upusty i same dobre rzeczy dla kupujących :)
Link dla zainteresowanych: www.jotte.istore.pl
WARforge: site about modelling
Vazhyl

Postprzez skusz » poniedziałek, 15 października 2012, 19:28

Czy modele potrzeba jakoś wcześniej zgłaszać, czy wystarczy w sobotę je przywieźć?
Pozdrawiam Sławek Kusz
Portfolio : http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=207&t=20734
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
skusz

100-lecie Niepodległości

Postprzez imek46 » wtorek, 16 października 2012, 10:34

Nie trzeba wcześniej zgłaszać
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Postprzez skusz » wtorek, 16 października 2012, 11:18

OK to ja będę z Vindicatorem i coś tam na BS48 przywiozę.
Pozdrawiam Sławek Kusz
skusz

100-lecie Niepodległości

Postprzez MARIO » czwartek, 18 października 2012, 18:43

Niestety nie będzie mnie w tym roku w Lublinie. :( :-| :(
Mam do odstąpienia 2 pokoje (2 i 3 osobowy) w hotelu na AL Zygmuntowskich nocleg z soboty na niedzielę. JEST KTOŚ CHĘTNY
Ostatnio edytowano czwartek, 18 października 2012, 20:34 przez MARIO, łącznie edytowano 1 raz
MARIO

Postprzez imek46 » czwartek, 18 października 2012, 20:03

W sobotę w godzinach 14 - 18 na parkingu przed wejściem do Olimpu będzie stal autobus do poboru krwi. Zapraszamy chętnych.
Pozdrawiam I.Z.
imek46

Postprzez Jarek Gurgul » niedziela, 21 października 2012, 16:09

W wątku jakaś taka cisza, a tu nawet w telewizji o imprezie trąbią!
Wczoraj - krótką, bo krótką, ale bardzo pozytywną, nawet jak na laików wzmiankę dali w Teleexpresie:

http://teleexpress.tvp.pl/8664581/20102012-1700

od ~ 8:50

Jarek
Jarek Gurgul

Postprzez skusz » niedziela, 21 października 2012, 19:21

Kilka fotek dopóki nie padła mi bateria:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
i mój skromny udział:
Obrazek
Obrazek
i w BS48 dwa Spitki
Obrazek
Pozdrawiam Sławek Kusz
skusz

100-lecie Niepodległości

Postprzez Copycat » niedziela, 21 października 2012, 19:48

Dobra organizacja, a i nawet coś ugrałem :mrgreen: . Link do moich zdjęć.
https://picasaweb.google.com/copycat76pl/2012WystawaLublin?authkey=Gv1sRgCL3SwqGIzKrkfg
Copycat

Postprzez Corsair » niedziela, 21 października 2012, 20:16

Witam
Na stronie http://www.ztslublin.pl/ jest do pobrania plik z wynikami wyróżnień. Jest to co prawda półoficjalny wykaz , pełen literówek, ale dający obraz wyników. Za kilka dni jak sprawdzimy wszytko, wydamy oficjalny... taki ten... (trzydniowa harówka łamana przez osiem godzin snu na weekend to troszkę za mało by znaleźć odpowiednie słowo :) )
Zapierdziel straszny, ale Wasza obecność rekompensuje każdy wysiłek. Dziewczyny i chłopaki - dla Was warto, dlatego serdecznie dziękujemy wszystkim przybyłym gościom i zapraszamy na VIII LSM za rok...
Obrazek
Corsair

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea