Su-22M4 1/72 Pantera/Mistercraft/Bilek

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Su-22M4 1/72 Pantera/Mistercraft/Bilek

Postprzez Phantom » poniedziałek, 15 października 2012, 20:39

pik napisał(a):Linie podziałowe raczej nie nadają się do zastosowania washa (bardzo płytkie)

Podglądając Twój warsztat, też próbowałem coś sklecić , linie podziału wyszły mi tak:

Obrazek
Phantom

Reklama

Postprzez GrzeM » poniedziałek, 15 października 2012, 21:09

W kwestii kolorów popieram LazyKota. Zdjęcia, które pokazałeś, piku, są wyraźnie "przewalone" kolorystycznie.
Ogólnie model wychodzi fajnie. Też mam jednego w szafie i pewnie kiedyś powstanie, bo często z synkiem oglądamy prawdziwego w Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej w Forcie Sadyba.
GrzeM

Postprzez piotr dmitruk » poniedziałek, 15 października 2012, 22:06

Phantom napisał(a):
pik napisał(a):Linie podziałowe raczej nie nadają się do zastosowania washa (bardzo płytkie)

Podglądając Twój warsztat, też próbowałem coś sklecić , linie podziału wyszły mi tak:

Obrazek

Galeria, galeria!
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez pik » wtorek, 16 października 2012, 18:36

No proszę jaka ładna Suczka Phantom... Zrobiłeś mi konkurencję! ;o) Szkoda, że wcześniej nie pokazałeś, bo jakbys mi wjechał na ambit, to może bardziej bym się przyłożył! :lol:

Nad moim trwają ostatnie prace. Wkrótce zapewne wrzucę do galerii, na pożarcie!
Pozdrawiam
Darek
Na warsztacie 1/72: Ar-234 (Dragon), Ju-88 (Revell), FW-190 (Revell+Hasegawa)
Portfolio: http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=207&t=17429
pik

Postprzez Phantom » środa, 17 października 2012, 09:25

pik napisał(a):Szkoda, że wcześniej nie pokazałeś, bo jakbys mi wjechał na ambit, to może bardziej bym się przyłożył!

Jak byś zobaczył ile ma baboli , to byś zmienił zdanie :) Robiłem ją, jak ja to nazywam "bezstresowy", taka mała przymiarka, bo chciałbym zrobić w 1/48.
Phantom

Postprzez pik » poniedziałek, 22 października 2012, 18:13

Też może nie przyłożyłem się do tego zestawu jak należy, ale miałem podobne założenia. Starałem się go złożyć poprawnie, bez inwestowania nadmiernej pracochłonności. Co okazało się w tym przypadku trudne, bo nawet mimo takiego podejścia złożenie wymagało całkiem sporo nakładu pracy, bo model należy ewidentnie do tych słabo spasowanych. Poza tym wielobarwne kamo też nie należy do najłatwiejszych do wykonania...

Tak czy siak koniec wieńczy dzieło. Dziękuję wszystkim za udział i uwagi w wątku warsztatowym. Model jest gotowy i można go obejrzeć w galerii: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=13&t=23336 .

Obrazek

Do warszatu tego jeszcze zamierzam wrócić przy okazji składania zestawu Bilka, ale obecnie mam kilka innych projektów, także drugie podejście do Su-22 troszkę musi poczekać...
Pozdrawiam
Darek
Na warsztacie 1/72: Ar-234 (Dragon), Ju-88 (Revell), FW-190 (Revell+Hasegawa)
Portfolio: http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=207&t=17429
pik

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat