Po mojej zajawce tej firmy dostałem maila z propozycją przetestowania jednego z pierwszych egzemplarzy tego modelu. A więc przedstawiam go.
Model wykonany przy pomocy projektowania 3D i drukowania 3D. Na elementach nie widać jednak warstw polimeru, widoczne są jedynie na klockach wlewowych. Co ciekawe, są na nich też wdrukowane cyferki oznaczające numery części, co jest słuszne, bo jest na nich sporo podobnych drobiazgów.

Części odlane są perfekcyjnie, kilka mikropęcherzyków ujrzałem dopiero na zdjęciach makro.
W transporcie odłamały mi się końcówki "skrzydeł" i kilka drobnych elementów, ale to raczej z powodu braku pudełka. W każdym razie można to naprawić.

Miłym gestem jest zapewnienie dodatkowej łopaty wirnika, są cieniutkie jak potrzeba.

Do modelu dołączona jest blaszka

Kalkomanie są produkcji Techmodu, czytelne nawet pod lupą. Proponują wybór czterech wersji malowania.

Są też dwie wersje uzbrojenia:
Wyrzutnie rakiet kierowanych APKWS Hydra 70

i bomby kierowane Viper Strike

Co ciekawe, główne części na połączeniach mają zaglębienia, wystarczy odciąć wzdłuż nich, i bez szlifowania idealnie pasują do pozostałych. Na zdjęciach tylko powsadzane, wszystkie trzymają się same.

A tu już posklejane główne części i naprawione uszkodzone końcówki

Rura wydechowa jak dla mnie była zbyt płytka, więc ją "wyróżyczkowałem" od wewnątrz.

To samo zrobiłem z jej gniazdem w kadłubie

Wycięte pozostałe części trzeba trochę ogradować

Zdjęcie ilustrujące "wielkość" modelu

cdn.