Duo Discus Glider Segelflugzeug - Revell 1:32

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Duo Discus Glider Segelflugzeug - Revell 1:32

Postprzez collins » czwartek, 25 października 2012, 10:48

Dziękuję za rady. Zaryzykuję i zostawię jak jest. Mam nadzieję, że odlepi się bez farby :) Co do linii to faktycznie jakoś przy malowaniu bardziej ręką mi trzęsło, ale nie zdołam już tego poprawić. Zastanawiam się tylko, czy nie lepiej byłoby użyć do malowania emalii? Użyłem akrylową Tamiya, co mogło spowodować gorsze panowanie nad kreską. A może doświadczenia brak :-/
Wydarzył się niestety wypadek. Obie strony kadłuba łączone są przez tylną tablicę przyrządów, pojawił się problem ponieważ po nagięciu i przyklejeniu górnej części kadłuba, dolne łączenie pękło. Już nawet mnie to nie zaskoczyło... kolejne wypełnianie klejem CA i szpachlowanie.
collins

Reklama

Postprzez piotr dmitruk » czwartek, 25 października 2012, 11:58

collins napisał(a): Zastanawiam się tylko, czy nie lepiej byłoby użyć do malowania emalii? Użyłem akrylową Tamiya, co mogło spowodować gorsze panowanie nad kreską. A może doświadczenia brak :-/

Polecam czarny marker- cienkopis, zaostrzony jeszcze skalpelem.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez collins » sobota, 8 grudnia 2012, 14:46

Wkleiłem owiewkę i przygotowałem do malowania. Może do końca roku uda się skończyć szybowiec :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
collins

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat