PZL P.11c Warrior Model 1:48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

PZL P.11c Warrior Model 1:48

Postprzez bARTZ » poniedziałek, 5 listopada 2012, 23:55

Witam wszystkich!
Rozpocząłem walkę z jedenastką z warriora przy okazji budowy p.11c mirage. Ładny inbox jest już na forum więc nie będę już go tu wrzucał. W każdym razie elementy mają bardzo różną jakość niektóre prezentują się całkiem dobrze inne bardzo słabo.
Elementy z blachy falistej przekonały mnie jednak aby zmierzyć się z tym wyrobem.
Puki co zmontowałem kabinkę w oparciu głownie o niewykorzystane elementy z zestawu mirage oraz paru swojej "produkcji".
Trochę musiałem poszerzyć kadłub bo był dziwnie wąski ale jakoś udało się upchać w nim kabinę.
Wyszło tak sobie ale i mogło być gorzej, bo na początku nawet nie bardzo wiedziałem jak się za to zabrać :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Na koniec przed zamknięciem był mały wash a tablica przyrządów przyjdzie później, bo narazie jej nie mam ;o)
Zaczyna się szlifowanie kabłuba.....
Pozdrawiam Bartek.
bARTZ

Reklama

Re: PZL P.11c Warrior Model 1:48

Postprzez Siema » wtorek, 6 listopada 2012, 09:57

Ja też podpatrzę jak to u Ciebie wygląda :) A tej tablicy nie masz bo nie doszła jakaś zamówiona czy szukasz jakiejś? Mam na zbyciu tą blaszkę z zestawu mirage wiec jeśli jesteś chętny to daj znać, podeślę Ci pocztą. ;o)
Pozdrawiam!
Paweł Siemaszko
Siema

Postprzez bARTZ » wtorek, 6 listopada 2012, 14:38

Siema napisał(a):Mam na zbyciu tą blaszkę z zestawu mirage wiec jeśli jesteś chętny to daj znać, podeślę Ci pocztą. ;o)

O to jeden kłopot bym miał z głowy :D
Sprawdź wiadomości ;o)
bARTZ

Postprzez Siema » wtorek, 6 listopada 2012, 14:46

Dostałem :) Jeśli mogę coś zasugerować to pomaluj obudowę wskaźników po prawej stronie na czarno ;o)
Pozdrawiam!
Paweł Siemaszko
Siema

Postprzez bARTZ » wtorek, 6 listopada 2012, 16:42

Siema napisał(a):pomaluj obudowę wskaźników po prawej stronie na czarno

Jest już czarna. Na fotkach jeszcze nie wszystko było do końca pomalowane :P
bARTZ

Postprzez bARTZ » środa, 7 listopada 2012, 20:42

Dalsza część relacji.
Pomęczyłem trochę kadłub. Szczególnie przednia część jest do niczego i próbuje coś z tym zrobić. Na razie pilnikiem nadaje wstępny kształt a jak nie będzie to dobrze wyglądać wymyśle coś innego. No i niestety będzie trzeba tam poprawić linie bo są skopane i jakoś wyrównać dolną część kadłuba.
Jest nieco tego do zrobienia :P
Sorry za jakość fotek, niestety robione telefonem :-|
Obrazek
Kabinka po washowaniu
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Poszerzany kadłub
Obrazek
I statecznik który jak widać będzie wymagał naprawy ale już chyba mam na to patent.

Pozdrawiam Bartek!
bARTZ

Postprzez bARTZ » wtorek, 6 sierpnia 2013, 12:08

Witam po dużej przerwie.
Przeryłem większość linii przedniej części kadłuba, zmieniłem kształt przodu trochę upodobniając go do oryginału i zakleiłem otwory które będę musiał zrobić jakoś inaczej. Rynna z prawej strony kadłuba była jakoś dziwnie nachylona więc trochę to zmieniłem ale jeszcze będę musiał z tym powalczyć. Podczas szlifowania wychodzą coraz to nowe pęcherzyki powietrza w żywicy psując całą robotę... Jak już opanuje do końca przód kadłuba , kadłubowy zbiornik i resztę detali będę łatać uszkodzone powierzchnie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I porównanie z modelem z mirage(w rzeczywistości kadłuby mają prawie tą samą długość )
Obrazek
Obrazek

Sorry za jakoś fotek z konieczności zrobionych komórką.
Pozdrawiam Bartek.
bARTZ

Powrót do Lotnictwo - warsztat