Jaki areograf na początek ?

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Jaki areograf na początek ?

Postprzez tuner2341drft » piątek, 16 listopada 2012, 20:15

Witam!
Mam pewien problem, bo sklejałem modele samolotów i samochodów cywilnych ale to sie malowało sprejem albo pędzlem.
Chciałbym zacząć sklejać pojazdy wojskowe w skali 1:35 ale wiem że tu już pędzlem sobie nie poradzę. Wiec muszę kupić areograf.
I tu sie pojawia problem bo ja niewiem jaki jest dobry na początek a też żeby był z niego dobry efekt i żeby nie był zadrogi :)
Proszę o pomoc. :D
tuner2341drft

Reklama

Re: Jaki areograf na początek ?

Postprzez Arcturus » sobota, 17 listopada 2012, 09:38

tuner2341drft napisał(a):Witam!
Mam pewien problem, bo sklejałem modele samolotów i samochodów cywilnych ale to sie malowało sprejem albo pędzlem.
Chciałbym zacząć sklejać pojazdy wojskowe w skali 1:35 ale wiem że tu już pędzlem sobie nie poradzę. Wiec muszę kupić areograf.
I tu sie pojawia problem bo ja niewiem jaki jest dobry na początek a też żeby był z niego dobry efekt i żeby nie był zadrogi :)
Proszę o pomoc. :D

Witaj na forum! Dyskusji na ten temat było sporo, proponuję żebyś na początek poczytał te wątki:
viewtopic.php?f=76&t=20196&start=0&hilit=aerograf
viewtopic.php?f=76&t=15304&start=0&hilit=aerograf
viewtopic.php?f=76&t=22280&start=0&hilit=aerograf
viewtopic.php?f=76&t=22244&start=0&hilit=aerograf
viewtopic.php?f=76&t=15304&start=0&hilit=aerograf
Powinny pomóc Ci w zorientowaniu się w temacie, a jak zadasz bardziej konkretne pytania, to na pewno znajdziesz tu pomoc. Pamiętaj, aerograf to jedno, ale jest jeszcze ważna kwestia zasilania go w powietrze (czyli zakup kompresora albo własne lub zlecone rękodzieło z agregatu do lodówki)...
Arcturus

100-lecie Niepodległości

Re: Jaki areograf na początek ?

Postprzez tuner2341drft » sobota, 17 listopada 2012, 15:36

Dzieki ;o)
tuner2341drft

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat