A-10A "Operation Iraqi Freedom" Academy 1:72

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

A-10A "Operation Iraqi Freedom" Academy 1:72

Postprzez Zubu » sobota, 17 listopada 2012, 14:14

Witam

Przeglądam forum już od bardzo dawna ale dopiero teraz postanowiłem zamieścić zdjęcia budowanego z wieloma przerwami przez 2 lata samolotu A-10A. Jest to mój pierwszy "na poważnie" :) zbudowany model. Malowany aerografem, farbami Humbrol + biała Tamiya - akrylowa. Samolot służył mi do nauki technik modelarskich. Pierwszy raz zastosowałem washa, płynu pod kalki, suchych pasteli - generalnie chciałem nieśmiało zrobić trochę śladów eksploatacyjnych :) Zdjęcia też nie są najlepsze ale na tą chwilę takie tylko umiem zrobić - wszystko przede mną mam nadzieje jak czas pozwoli :(
Model bez żadnych dodatków prosto z pudełka bez zachowania szczegółów merytorycznych - jak wspomniałem wyżej uczyłem się na nim malować aero itd.
Sam model budowało mi się trudno ponieważ ciężko go było dobrze spasować - myślałem, że będzie lepiej jak na Academy.
To tyle i proszę o konstruktywną krytykę.
Dzięki i pozdrawiam

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zubu

Reklama

modele polskich samolotów

Re: A-10A "Operation Iraqi Freedom" Academy 1:72

Postprzez Mikołaj » niedziela, 18 listopada 2012, 10:48

Jak na pierwszy raz to jest super.
Wash trochę nierówny, ale to się poprawia z każdym modelem. Delikatne efekty brudzenia, nie znam się na tym samolocie na tyle, aby stwierdzić czy realistyczne, ale wyglądają dobrze. Warto byłoby mocniej "zużyć" podwozie, słabo widać też wash na uzbrojeniu.
Ale jest naprawdę dobrze, co dalej w planach? A ten model też będę kiedyś robił ;o)
Mikołaj

Re: A-10A "Operation Iraqi Freedom" Academy 1:72

Postprzez Zubu » niedziela, 18 listopada 2012, 11:20

Dzięki za pochlebną opinię. Co do uwag jak najbardziej się z Tobą zgadzam ale niestety techniki modelarskie takie choćby jak zwykły wash wymagają praktyki na co niestety mam bardzo mało czasu :( - przynajmniej na razie, czekam aż synek dorośnie i zacznie pomagać, a nie przeszkadzać :mrgreen:
Co do kolejnego modelu to chciałbym coś zrobić w skali 1:48 - byłby to debiut :) więc wybór padł na dość tani (ale mam nadzieje, że przyzwoity) model Eduarda P-39Q AIRACOBRA. Zobaczymy co z tego wyjdzie, chciałbym go skończyć przed wiosną - taki mam cel :P
Pozdrawiam
F-16 C Academy 1:48
Zubu

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli