Niniejszym, chciałbym przedstawić modelarskiej Braci nową markę ROTOR DECALS. W wątku tym zamieszczał będę informacje o nowościach i planach wydawniczych. Trzy pierwsze zestawy kalkomanii są już na etapie druku w Techmodzie i mam nadzieję lada chwila będą gotowe i trafią do sprzedaży. Kolejne kalki w przygotowaniu i kiedy tylko wszystko zostanie dopięte na ostatni guzik, zamieszczę tutaj stosowne informacje. W planach są kalkomanie do polskich maszyn, a przede wszystkim śmigłowców. Przy projektowaniu zestawów staram się najlepiej jak to możliwe przygotować merytorycznie, a druk zlecam renomowanym firmom z tej branży. Mam nadzieję, że produkty ROTOR DECALS przypadną do gustu sporej grupie modelarzy. W sprawie uwag i sugestii, które są zawsze mile widziane proszę o kontakt: rotordecals@gmail.com.
Na dobry początek:
Skala 1/72
RD H72001
Eurocopter EC-135 "Lotnicze Pogotowie Ratunkowe" / Eurocopter EC-135 Polish HEMS

Skala 1/48
RD H48001
PZL SW-4 "PUSZCZYK"/ PZL SW-4 "PUSZCZYK" military version

RD H48002
PZL SW-4 wersja cywilna cz.1 / PZL SW-4 civil version pt.1

Wiem, że Puszczykami już się chwaliłem, ale postanowiłem założyć odrębny wątek dotyczący produktów ROTOR DECALS i żeby było chronologicznie i wszystko razem wrzuciłem je i tutaj.
Powyższe zestawy są już w pre-orderze w Martoli:
RD H72001 Eurocopter EC-135 "Lotnicze Pogotowie Ratunkowe
RD H48001 PZL SW-4 "PUSZCZYK"
RD H48002 PZL SW-4 wersja cywilna cz.1