Ja dla relaksu po ciężkim tygodniu złożyłem sobie już Jaka. Zajęło mi to dwa wieczory, dziś dokończę drobiazgi i model będzie już gotowy do malowania i końcowego montażu.

Model jest fantastycznie przyjemny w montażu. Jest bardzo czysto wykonany, bardzo dobrze spasowany a tworzywo naprawdę łatwe w obróbce. Takie lubię.
Silnik jest bardzo ładny, rzeczywiście robi wrażenie chociaż kilka elementów jest dość niefortunnie połączonych z ramkami (np. pokrywy zaworów). Nie da się usunąć resztki ramki bez uszkodzenia delikatnej faktury elementu.
Mój model nie będzie miał silnika, to zostawiłem sobie do drugiego egzemplarza, tutaj chcę prosty, elegancki samolot.
Bardzo podoba mi się wykonanie zespołu płata z kabiną oraz spasowanie elementów kadłuba i osłon silnika. To się powinno zupełnie bezszpachlowo dać połączyć. Tak samo genialny jest pomysł łączenia goleni podwozia ze skrzydłami. Bardzo solidne i po zmontowaniu świetnie wygląda.
Bardzo czyste są elementy przezroczyste (tu jeszcze się nie załapały na foto), naprawdę ekstraklasa.
Jedyne rzeczy, które mogliby podciągnąć do poziomu np. detali silnika to tylne podwozie (odlane w jednym kawałku koło z golenią) czy tablica przyrządów (jest albo płaska albo z wykonanymi samymi okręgami imitującymi zarysy zegarów). Szkoda też, że śmigło jest tak uproszczone chociaż po oczyszczeniu ze śladów szwów formy wygląda przyzwoicie.
Model na pewno bardzo dobry, bardzo prosty w budowie i fantastycznie elegancki. Na taką szybką budowę jak moja bardzo przyjemny. Do tego cena, ok 60 PLN.