Sunderland z MPM - coś się dzieje i to jak!

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Sunderland z MPM - coś się dzieje i to jak!

Postprzez Michał Janik » wtorek, 20 listopada 2012, 23:27

Na ModelForum pokazano projekt "wnętrzności" Sunderlanda który podobno jednak ma wyjść. Jako że dosłownie wstałem od tego smutnego rzępiela Italki , od razu mi się humor poprawił. Jak ktoś jeszcze nie zainwestował we włoszczyznę, to warto chyba zaczekać. Radzę zajrzeć:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... d#p1363418

A dla mnie paradoksalnie to mocna motywacja do przysiądnięcia nad włoskim produktem i skoncentrowaniu się na skończeniu go, bez większej napinki; na tą przyjdzie czas - oby chłopaki z Krainy Chmielu się tylko nie rozmyślili!
W ogóle jakoś ostatnio dużo interesujących nowości - Spity w 48 się szykują, ktoś ostatnio zapowiadał fajnego "Mirage" dzięki czemu urośnie mój "72" projekt falkandzki 8-) ...

Nie może być wolnej Polski bez wolnej Ukrainy i wolnej Ukrainy bez wolnej Polski.

Ignacy Daszyński, ok. 1918
Michał Janik

Reklama

Re: Sunderland z MPM - coś się dzieje i to jak!

Postprzez Mecenas » środa, 21 listopada 2012, 10:20

Michał, ale Czesi robią swój model przy współpracy z Italeri. Niestety nie potrafię odczytać z dyskusji co wezmą od Włochów a co będzie nowe (translator jakoś nie bardzo mi w tym pomaga).
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez piotr dmitruk » środa, 21 listopada 2012, 10:37

práce na něm stále pokračují , neděláme ho s Italeri,
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Mecenas » środa, 21 listopada 2012, 10:41

piotr dmitruk napisał(a):
práce na něm stále pokračují , neděláme ho s Italeri,

Translator mi to wrzuca jako "we do it with Italeri".

Cytaty:
Oryginalna wiadomość: Takže - práce na něm stále pokračují , neděláme ho s Italeri, ne Thůde nebudeme dělat to co vymyslíte..... a určitě ho dokončíme.

I tłumaczenia z translator Google:
So - work on it is still going on, we do it with Italeri, Thud will not do what you think of ..... and certainly it done.

Tak więc - pracować nad nim jeszcze trwają, robimy to z Italeri, Thud nie zrobi, co myślisz o ..... i na pewno to zrobić.

Edit: wysłałem ten tekst do oryginalnego Czecha z Czech z prośbą o przetłumaczenie. Jak tylko coś dostanę to oczywiście opublikuję i tutaj.
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez Wojciech Perkowski » środa, 21 listopada 2012, 10:59

Jeśli
neděláme
uzupełnimy o spację (ne děláme), to otrzymamy "nie robimy" :) .
Wojtek
Wojciech Perkowski

Postprzez Mecenas » środa, 21 listopada 2012, 11:08

Dostałem właśnie tłumaczenie. Ja to rozumiem tak, że jest to model robiony przez MPM a to, że powstaje we współpracy z Italeri było tylko jedną z plotek.

Oryginał:
Dlouho, dlouho se o něm jen mluví..... Fámy, jedna za druhou, děláme ho dohromady s Italeri, zastavili jsme jeho přípravu a podobně. Dokonce mi jeden "odborník na vše" navrhoval ho nevyrábět a udělat něco jiného. Takže - práce na něm stále pokračují , neděláme ho s Italeri, ne Thůde nebudeme dělat to co vymyslíte..... a určitě ho dokončíme. Tak trochu pro ilustraci jak by asi mohl vypadat...........

Tłumaczenie:
"Długo, długo o nim tylko mówi. Kolejne plotki, robimy go razem z Italeri, wstrzymaliśmy jego przygotowywanie i podobnie. Nawet mi jeden "fachowca od wszystkiego" proponował, żeby go nie produkować i zrobić coś innego. Tak więc - prace nad nim ciągle kontynuują, nie robimy go z Italeri, nie [tu prawdopodobnie powinien być przecinek] Thůde nie będziemy robić tego [tu prawdopodobnie powinien być przecinek] co wymyślicie... i na pewno go skończymy. Tak trochę dla ilustracji, jak mógłby chyba wyglądać..."
Pozdrawiam,
Michał Sindera
Mecenas

100-lecie Niepodległości

Postprzez Grzegorz2107 » środa, 21 listopada 2012, 11:45

Mecenas napisał(a):Tłumaczenie:
"Długo, długo o nim tylko mówi. Kolejne plotki, robimy go razem z Italeri, wstrzymaliśmy jego przygotowywanie i podobnie. Nawet mi jeden "fachowca od wszystkiego" proponował, żeby go nie produkować i zrobić coś innego. Tak więc - prace nad nim ciągle kontynuują, nie robimy go z Italeri, nie [tu prawdopodobnie powinien być przecinek] Thůde nie będziemy robić tego [tu prawdopodobnie powinien być przecinek] co wymyślicie... i na pewno go skończymy. Tak trochę dla ilustracji, jak mógłby chyba wyglądać..."

Spróbuję po polsku: ;o)
Długo się o nim tylko mówiło, plotkowało, że robimy go razem z Italeri, że wstrzymaliśmy prace itp. Nawet jeden ekspert od wszystkiego radził nie kończyc, a zrobic coś innego. Jednakże prace nad nim ciągle postępują, nie wspólpracujemy z ITA, nie będziemy robic tego co Thude proponujesz...i na pewno go skończymy. Tu trochę dla zilustrowania jak to może wyglądac.
Grzegorz2107

Postprzez Karol » czwartek, 22 listopada 2012, 18:21

Witam,
mam pytanie do kolegów odnośnie modelu Italeri. Co z nim jest nie tak? Przyznam, że chciałem w przyszłości zakupić ten zestaw...
Karol

Postprzez Grzegorz2107 » czwartek, 22 listopada 2012, 19:48

Karol napisał(a):Witam,
mam pytanie do kolegów odnośnie modelu Italeri. Co z nim jest nie tak? Przyznam, że chciałem w przyszłości zakupić ten zestaw...

Wszystko jest OK, poza rowami udającymi linie podziału blach. Matchbox w swoich najlepszych latach tak nie bruździł.
Grzegorz2107

Postprzez dymuwa » piątek, 23 listopada 2012, 06:16

Jest kwestia tylko i wyłącznie podejścia i klasy modelarza. Na rosyjskiej "karopce" kolega z Azerbejdżanu zaprezentował jako pierwszy w necie ukończony ten model Italeri http://karopka.ru/community/user/9868/?MODEL=299827
Wg mnie na makro za duże są nitowania i za głębokie linie poszycia. Ale wątpię, że tego giganta będą oglądać z lupą. Raczej z odległości wyciągniętej ręki. Natomiast autor narzekał na beznadziejną płytkę fototrawienia i brak instrukcji malowania niektórych elementów modelu. Pozdrawiam.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
dymuwa

Anim_Ukr

Postprzez Michał Janik » piątek, 23 listopada 2012, 19:46

Poszukaj na forum w nowościach i in-boxach, pisaliśmy o tym.

Nie może być wolnej Polski bez wolnej Ukrainy i wolnej Ukrainy bez wolnej Polski.

Ignacy Daszyński, ok. 1918
Michał Janik

Postprzez Karol » środa, 5 grudnia 2012, 20:32

Ok dzięki wszystkim za pomoc:)
Karol

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie