... i tak sobie myślę, że fajnie byłoby zrobić takiego Huragana. Mam więc pytania, jak go pomalować? Wygląda, jakby na brytyjskie stone, earth i azure blue została położona jakaś niemiecka farba. Moje pytania to: co to za farba (RLM 71???), czy pod spodem jest zwykłe brytyjskie kamo, jak wyglądała druga strona kadłuba (analogicznie?) i skrzydła (znaki na górze i dole też zamalowane RLMem?).
Zdaję sobie sprawę że pytania są bardzo szczegółowe a jednoznacznej odpowiedzi pewnie nie ma. Chodzi mnie bardziej o jakąś prawdopodobną wersję, niż dokładną analizę. A może jednak ktoś ma jakieś informacje o tej konkretnej maszynie?
Będę wdzięczny za każdą pomoc
EDIT: Znalazłem 2 foty marnej jakości, powiedzmy, że rozmieszczenie plam na bokach kadłuba się wyjaśniło... Prawe skrzydło jest jakby maźnięte szerokim pasem tego samego ciemnego koloru. Lewego niestety nie widać ale bliżej kadłuba jest jasne więc pewnie znak zamalowano podobnym pasem... Po prawej stronie na osłonie silnika też widać jakąś ciemną plamę?
Dotarłem do informacji, że kalki do takiej maszyny wypuściło Sky Decals ale ani widu ani słychu
Źródło: http://www.zweiter-weltkrieg-lexikon.de/