O dostępności towarów słów kilka

Nowości, obniżki cen, wyprzedaże i ogólne informacje o sklepach.

O dostępności towarów słów kilka

Postprzez puniek2222 » poniedziałek, 19 listopada 2012, 23:03

Wydzielone z viewtopic.php?f=12&t=23407&p=296651

Łukasz

Siema napisał(a):Siema :) Wiem, że NuOmega i Vector mają te silniki w ofercie, ale nie uśmiecha mi się, jako biednemu studentowi ;o) , wydawanie na silnik równowartości całego modelu ;o). Spróbuję pokombinować samemu, zwłaszcza, że zdejmę pierścień ale zostawię resztę pokryw i będą wystawać tylko cylindry... Może trafię coś w międzyczasie na alledrogo.

puniek2222 napisał(a):
W Martoli to na miejscu połowy artykułów które są w ofercie nie ma. I ten produkt też na zamówienie.

Nie można mieć wszystkiego ;o) W Martoli akurat wiadomo, czego na miejscu nie ma i co trzeba zamówić wcześniej przez stronę więc nie widzę problemu. Najważniejsze, że jest możliwość ściągnięcia danej rzeczy przez sklep. To w mojej opinii dużo wygodniejsze rozwiązanie, niż zamawianie bezpośrednio u producenta lub w sklepach zagranicznych, potem zabawy z kartami płatniczymi, paypalem itp.

W szanującym się sklepie przy towarze jest napisane "produkt niedostępny " popatrz jak to jest w Martoli choć rozumiem że to znajomego sklep. A co do płatności kartą , wszędzie zasady są takie same.
puniek2222

Reklama

Re: P.11c 1/48 Mirage

Postprzez Siema » poniedziałek, 19 listopada 2012, 23:38

Adnotacja "Produkt na zamówienie" według mnie oznacza, ze produkt jest niedostępny na miejscu i żeby go nabyć, trzeba zamówić i poczekać, choć mogę się mylić... ;o)

I nie masz niestety racji w swoim złośliwo-ironicznym zwrocie o sklepie znajomego- po prostu mam ten sklep pod ręką, trzy kroki od mojego wydziału, więc kupowanie tam jest dla mnie wygodne. Nie zbijam żółwia z Obsługą na wejściu a Oni nie wiwatują na mój widok wiec daruj sobie takie złośliwości ;o)
Pozdrawiam!
Paweł Siemaszko
Siema

Postprzez Kuba P. » wtorek, 20 listopada 2012, 00:36

puniek2222 napisał(a):W Martoli to na miejscu połowy artykułów które są w ofercie nie ma. I ten produkt też na zamówienie.

Przepraszam Kolego, ale to normalna sprawa. Liczysz, że sklep nakupi towaru za ogromną kasę, żeby to trzymać przez lata?
Prawdziwy sklep hobbystyczny nie gromadzi stosów rzeczy, żebyś mógł kupić wszystko tylko ma kontakty i sprowadza towar jaki tylko chcesz w jakimś ludzkim terminie.
Taka reguła tego rynku. Sam mam zamówiony zestaw Vectora i na spokoju czekam. Będzie to będzie i koniec :)
Kuba P.

Postprzez tytus » sobota, 1 grudnia 2012, 16:41

puniek2222 napisał(a):W szanującym się sklepie przy towarze jest napisane "produkt niedostępny " popatrz jak to jest w Martoli choć rozumiem że to znajomego sklep. A co do płatności kartą , wszędzie zasady są takie same.

Nie bardzo pojmuję dlaczego przy towarze, który jest dostępny, ma być napisane, że jest to "produkt niedostępny". Rozumiem, że u Twojego znajomego w sklepie taką praktykę się stosuje. Gratuluję zatem pomysłowości.
tytus

Postprzez Daniel-Martola » niedziela, 2 grudnia 2012, 17:54

Najczęściej najwięcej do narzekania na realizację zamówień czy braki w zaopatrzeniu mają ci, którzy w danym sklepie nie kupują i nie bywają.
Do ideału nigdy nie dojdziemy, ale zarówno ilość klientów jak zamówień świadczy, że nasz kierunek działania jest jak najbardziej prawidłowy.

pozdrawiam
Obrazek
Daniel-Martola

Postprzez zbychm » niedziela, 2 grudnia 2012, 20:07

Daniel-Martola napisał(a):Najczęściej najwięcej do narzekania na realizację zamówień czy braki w zaopatrzeniu mają ci, którzy w danym sklepie nie kupują i nie bywają.
Do ideału nigdy nie dojdziemy, ale zarówno ilość klientów jak zamówień świadczy, że nasz kierunek działania jest jak najbardziej prawidłowy.

pozdrawiam

To narzekanie to zdaje się taki smutny standard i nasza niechlubna cecha :(
Jest na zamówienie, nie płacimy drugie tyle za przesyłkę pierdółki z zagranicy - źle,
Można podjechać, napisać, zadzwonić, jednym słowem kontakt z kimś zaufanym - źle,
nowy model, nie dostępny jeszcze, ledwo kilka fotek w sieci - zły,
Ludzie, czy to hobby które ma być relaksem, odskocznią i przyjemnością, czy robota w hucie?
zbychm

Re: O dotępność towarów słów kilka

Postprzez Daniel-Martola » niedziela, 2 grudnia 2012, 20:32

Ponieważ wątek przeniesiony do działu sklepowego to dopiszę: od środy najpewniej będziemy mieli na stanie również komplet farb Gunze serii H. Dotąd był stojak tylko z C a H były na zamówienie. Ponieważ sporo jest zamówień i chętnych do zakupu na miejscu, seria H zagości u nas na stałe. Zapraszamy.
Obrazek
Daniel-Martola

Postprzez RAV » niedziela, 2 grudnia 2012, 21:21

Daniel-Martola napisał(a):Najczęściej najwięcej do narzekania na realizację zamówień czy braki w zaopatrzeniu mają ci, którzy w danym sklepie nie kupują i nie bywają.

Aha... Czyli rozróżniacie 4 grupy osób:
  1. Bywający/kupujący i nienarzekający
  2. Bywający/kupujący i narzekający
  3. Niebywający/niekupujący i narzekający
  4. Niebywający/niekupujący i nienarzekający

Chciałbym wiedzieć, jakimi metodami określacie przynależność danej osoby do jednej z tych grup i ile osób naliczyliście w każdej z nich.
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez Slash » niedziela, 2 grudnia 2012, 21:23

Niech zgadnę, jesteś w kat. 3? ;o)
Slash

Postprzez RAV » niedziela, 2 grudnia 2012, 21:29

Slash napisał(a):Niech zgadnę, jesteś w kat. 3? ;o)

No właśnie nie wiem. Skoro mnie o to podejrzewasz, to pewnie widzisz jakieś moje narzekanie. Możesz sprecyzować, na co?
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez Daniel-Martola » niedziela, 2 grudnia 2012, 21:32

Nikogo nie rozróżniamy.
Nie mamy czasu ani chęci na stosowanie jakichkolwiek podziałów.
Obrazek
Daniel-Martola

Postprzez RAV » niedziela, 2 grudnia 2012, 21:36

Daniel-Martola napisał(a):Nikogo nie rozróżniamy.
Nie mamy czasu ani chęci na stosowanie jakichkolwiek podziałów.

Ale swoją opinię oparłeś na takim właśnie podziale... No chyba, że tak sobie chlapnąłeś dla podtrzymania rozmowy.
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Postprzez Daniel-Martola » niedziela, 2 grudnia 2012, 21:42

Mylisz się. Napisałem co widzę. O Tobie nie, choć mógłbym, więc po co Twoja uwaga?
Z moje strony EOT
Dobranoc wszystkim i więcej spokoju życzę.
Obrazek
Daniel-Martola

Postprzez Kuba P. » niedziela, 2 grudnia 2012, 21:48

RAV napisał(a):Aha... Czyli rozróżniacie 4 grupy osób:
Chciałbym wiedzieć, jakimi metodami określacie przynależność danej osoby do jednej z tych grup i ile osób naliczyliście w każdej z nich.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LxjxqgMG6GE[/youtube]
Kuba P.

Postprzez RAV » niedziela, 2 grudnia 2012, 21:57

Daniel-Martola napisał(a):Mylisz się. Napisałem co widzę.

Podałeś informację, która może pochodzić z rzetelnych badań statystycznych lub być bzdurą. Innej możliwości nie ma. Chciałem to uściślić.

Daniel-Martola napisał(a):O Tobie nie, choć mógłbym, więc po co Twoja uwaga?

Powiedziałeś "A" i zabrzmiało tajemniczo. Wal dalej, żeby nie było niedomówień. Co mógłbyś?
Pozdrawiam
RAV
Obrazek
RAV

Następna strona

Powrót do Oferty sklepów i firm