Spad 51C1, 1:72 Legato

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Spad 51C1, 1:72 Legato

Postprzez bonhart » niedziela, 9 grudnia 2012, 14:23

Chciałbym na tym modelu spróbować zrobić wash ale nie wiem czy kolor washu dobiera się do koloru modelu czy można po prostu zrobić jakiś brąz? Ktoś podpowie :?:
Moja szafa - część już zaczęta, a reszta czeka na swoją kolej.
Moje boje z materią wszelaką
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Masz jakiekolwiek materiały (inboxy, instrukcje, galerie) na temat modeli, zamieść je tutaj na pewno przydadzą się innym modelarzom.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bonhart

Reklama

Postprzez mnak24 » niedziela, 9 grudnia 2012, 21:28

Zależy co chcesz osiągnąć.
"Ja mogę powiedzieć coś na ten temat, że po prostu, że ja na ten temat nic za bardzo nie mogę powiedzieć"

KW-1 zimowy|Tarpon mk. 1|Panther ausf. A|Schwimmwagen|Ju-87 G1|F4F-4 Wildcat|
MiG-21 "Latający ołówek"
mnak24

Postprzez Voltan » niedziela, 9 grudnia 2012, 22:53

Co do Łosza to sam się dopiero uczę, ale często czytam o brązach. Ostatnio zastosowałem ciemny szery i wyszedł beznadziejnie, więc myślę że brązy są słuszne.

Ładnie wyszedł Ci kamuflaż, trzymam kciuki.
Voltan

Postprzez piotr dmitruk » niedziela, 9 grudnia 2012, 23:08

Nie używaj samego brązowego, bo Ci wyjdą rude zacieki. To powinien być po prostu neutralny, brudny szarobrązowy kolor, bardziej modyfikować należy na intensywniejszych kolorach (w kierunku brązu na pomarańczach, w kierunku szarego na niebieskich).
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez bonhart » wtorek, 11 grudnia 2012, 07:56

piotr dmitruk napisał(a):Nie używaj samego brązowego, bo Ci wyjdą rude zacieki. To powinien być po prostu neutralny, brudny szarobrązowy kolor, bardziej modyfikować należy na intensywniejszych kolorach (w kierunku brązu na pomarańczach, w kierunku szarego na niebieskich).

Dzięki, o to właśnie mi chodziło. Jest jakaś zasada co się kładzie na zielone?
Moja szafa - część już zaczęta, a reszta czeka na swoją kolej.
Moje boje z materią wszelaką
Masz jakiekolwiek materiały (inboxy, instrukcje, galerie) na temat modeli, zamieść je tutaj na pewno przydadzą się innym modelarzom.
bonhart

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat