Będę budował model Mustanga w wersji B z 357 Grupy Myśliwskiej na bazie modelu Tamiyi (kiedys skleiłem ich chyba 5). Do modelu dokupiłem blaszki Parta, zoom Edka, kołpak śmigła i łopaty Ultracast, kalki Eagle oraz maski Montexu. Model będzie w malowaniu 357 FG, 362FS G4*D Lt Lloyd Mitchel, czyli OD/NG z pełnymi pasami inwzyjnymi, samolot o nazwie własnej Miss Marvel. Całe malowanie będzie przy użyciu masek.
Zestaw farb Gunze do tego projektu:
Wnętrze zostało pomalowane jednak farbą Pactra A35 bo interior green Gunze na białym podkładzie wychodzi żółty.
Budowę rozpocząłem oczywiście od kabiny pilota, została wzbogacona o blaszki Parta i trochę własnej inwencji na podstawie dostępnej (tej którą posiadam
Z blaszki Edka użyję tylko kolorowej tablicy bo mi sie podoba
Model zgłoszony do konkursu, ale tak żeby zaznaczyć udział, nie liczę na jakieś rewelacje
Kabina została pomalowana podkładem Tamiyi szarym, ale z aero, potem zrobiłem preshading czarnym półmatowym Gunze i na końcu A35 Pactry rozcieńczony żółtym thinnerem Gunze
To ma być model na przetarcie w 1-48 i może dłuższy romans
Proszę o rady, sugestie, techniki bo nie znam sie na letadłach. Aktualnie mam kabinę pomalowaną i ładnie wyszedł ten preshading. Co mam teraz zrobić żeby złoszować kabine, pomalować błyszczącym Gunze starczy? Jak malujecie różne skrzynki itp w kabinie - suchy pędzel czy jak?