Kuba P. napisał(a):Chodzi mi o to, że z tego rysunku nie wynika jasno, czy instalacja zamykająca pokrywy podwozia działa niezależnie do tej napędzającej klapy. Czyli prościej - czy otwarcie zaworu skutkuje szybkim opadnięciem pokryw podwozia (skutek uboczny) i dopiero chwilę później otwarciem pod własnym ciężarem klap (skutek zamierzony). Dlatego przydałby się jakiś tekst tłumaczący działanie tych instalacji albo opinia kogoś obeznanego w konstrukcji Mustanga D.
Grzegorz2107 napisał(a):Obawiam się, że musisz po prostu sam się nad rysunkiem pochylić i próbować zrozumieć działanie instalacji.
K.Y.Czart napisał(a):Grzegorz2107 napisał(a):Obawiam się, że musisz po prostu sam się nad rysunkiem pochylić i próbować zrozumieć działanie instalacji.
Pełny opis układu hydraulicznego to 31 stron w E&MI dla P-51. Zawiera szczegółowe schematy, rysunki i zdjęcia, wyjaśnia działanie poszczególnych elementów składowych układu (i sterowanie nimi). Pokazany wyżej rysunek jest tylko ogólnym schematem ideowym pokazującym zasadę działania układu. Całość zdecydowanie wykracza poza ramy forum. Na szczęście, jeśli kogoś bardzo interesuje P-51, może sobie w sieci kupić całość - zbiór nosi nazwę Mustang - The P-51 Inside Out, wyd. Historybytesback. Czasem są niezłe promocje.
Kuba P. napisał(a):no i co, mial Aleksander racje? Sprawdz to prosze, jak to w koncu dziala. Wreszcie nie ja sprawdzam cos w jakiejs instrukcjiFajnie.
Grzegorz2107 napisał(a):W sumie skłaniam się do przyznania Aleksandrowi racji

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości