Dawno się aktywnie nie udzielałem na forum i pewnie większość z Was o mnie już zapomniała
Tak dla odmiany tym razem nie "Strefa 1:24"
Czas jakiś temu wszedłem w posiadanie Gundam'a. Interesowały mnie roboty od dawna, ale jakoś nie bardzo miałem możliwość zakupienia takowego modelu. W końcu na allegro za pół ceny nowego udało mi się złapać niebrzydkiego Jednorożca
In-box można zobaczyć tutaj: http://www.1999.co.jp/eng/10083864
Unicorn nabyty przeze mnie był niestety poskładany obklejony, więc naklejki straciłem bezpowrotnie, gdyż nie był on malowany, a jedynie miejsca po odcięciach były zapaćkane farbą... tak więc podjąłem decyzję, o rozmontowaniu go na części pierwsze i malowaniu. Oczywiste jest, że będzie bez naklejek/kalek.
Model bez fajerwerków PZP. Chcę zobaczyć na ile zabawa z Gundam'ami mi się spodoba jako odskocznia od Cywilów.
Nie pamiętam ile czasu mi to zajęło, ale sporo... będzie ze 3 tygodnie w sumie... ale w końcu udało mi się uzyskać taki oto zestaw wyjściowy:

Legenda:
Od góry od lewej:
- - styropian lewy - broń
- - styropian środkowy i prawy - części czerwone (widoczne gdy się Unicorn wkurzy)
- - stojak z lewej - buty i kilka drobnych
- - styropiany w środkowym rzędzie - części szkieletu
- - prostokątne pudełko - części tarczy
- - dolny rząd kubeczków - od lewej dwa z dalszymi częściami szkieletu i potem cały pancerz
Ogrom części mnie przeraził. Musiałem jakoś to zorganizować do malowania
c.d.n...
Pozdrawiam
Mors