PWS-33 Wyżeł - ARDPOL 1/72

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

PWS-33 Wyżeł - ARDPOL 1/72

Postprzez hadzi » niedziela, 6 stycznia 2013, 17:55

Moj egzemplarz skladal sie bez problemow a odlewy nie mialy uszkodzen (slyszalem opinie ze jednemu forumowiczowi trafil sie egzemplarz problematyczny). Jedyny zgrzyt to za szerokie golenie podwozia niewchodzace do gondoli.
Z miom modelem wiaza sie inne problemy, dlatego wiele lat lezal nieukonczony.
Za pierwszym podejsciem, gotowy juz model spadl mi z biurka i ...... , czekla az zabralem sie za remont i znowu katastrofa. Dzis bylo 3 podejscie i nie chcialem juz nic robic wiecej jak podoklejac urwane elementy i dodac nowe oszklenie.
Wiem znowu bedzie o washu no i co :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
No i zapomnialem o 2 poprzeczkach na ostatnim segmencie owiewki. :oops:
pozdrawiam
Jerzy Ciupek
hadzi

Reklama

Re: PWS-33 Wyżeł - ARDPOL 1/72

Postprzez Slash » niedziela, 6 stycznia 2013, 18:07

Pisałeś wcześniej, że doskwiera Ci brak czasu na modelarstwo. Z drugiej strony ostatnio pokazałeś kilka modeli. Niestety z co raz większymi niedociągnięciami. Linia przejścia kolorów jest naprawdę smutna. No chyba, że tak powinno być, nie znam się na Wyżle.
Slash

Postprzez pik » niedziela, 6 stycznia 2013, 18:18

Temat ciekawy, ale troszkę brakuje detali, np wydechów... No i spód moim zdaniem był srebrny:
Obrazek
Pozdrawiam
Darek
Na warsztacie 1/72: Ar-234 (Dragon), Ju-88 (Revell), FW-190 (Revell+Hasegawa)
Portfolio: http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=207&t=17429
pik

Postprzez hadzi » niedziela, 6 stycznia 2013, 22:26

pik napisał(a):Temat ciekawy, ale troszkę brakuje detali, np wydechów... No i spód moim zdaniem był srebrny:

A mim nie. Na tych zdjeciach nie rozroznisz szaroniebieskiego polmatu od srebrnego. Ja sie trzymam starych zasad. Choc tu niefartem uzylem Pactra Polish Blue II zamiast PB I.
pozdrawiam
Jerzy Ciupek
hadzi

Postprzez jasio-g » niedziela, 6 stycznia 2013, 23:40

Popieram, po co malować sklejkę na srebrno? Osłona kabiny dural, wyraźnie jaśniejszy od osłon silników, mimo, że też dural. Spody były jasnoniebieskie. To tylko w "Było, nie minęło" co element, to odkrycie koloru. Ale jednak coraz gorzej. Popraw go, zasłużył sobie tymi szachownicami. Robię takiego w 48. To jakieś fatum nad tym Wyżłem ciąży. Mój zleciał z półki, a brakowało mu tylko jednej gondoli i też czeka na remont.
jasio-g

Postprzez Voltan » poniedziałek, 7 stycznia 2013, 09:07

Fajny model, ale mi brakuje "łosza". Linie podziału bez niego wygladaja na szersze i daje to efekt jakby między blachami były rowy, szczególnie w tej skali. Tylna owiewka chyba jest krzywo i rzeczywiscie brakuje wydechów. Wydaje mi się że mozna to niewielkim nakładem pracy poprawic i model będzie wyglądał świetnie.
Voltan

Postprzez hadzi » poniedziałek, 7 stycznia 2013, 09:18

Voltan napisał(a):Tylna owiewka chyba jest krzywo i rzeczywiscie brakuje wydechów. Wydaje mi się że mozna to niewielkim nakładem pracy poprawic i model będzie wyglądał świetnie.

:mrgreen: owiewki są nasadzone - te ruchome części więc przesuwając model się przekrzywiły. A wydechy są Panowie tylko na fotkach ich nie widać pod kątem pod jakim robiłem zdjecia, więc bez paniki. :lol:
pozdrawiam
Jerzy Ciupek
hadzi

Postprzez Voltan » poniedziałek, 7 stycznia 2013, 09:20

Faktycznie, na jednej widac że jest, nie zwróciłem uwagi i zwracam honor :)
Voltan

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli