wapel napisał(a):Cieszę się, że się podoba.
Mecenasie, chyba nie tyle co technologia budowy, a po prostu to, że taka monolityczna bryła jest po prostu mocniejsza. Mi było łatwiej zrobić osobno strop i ściany, ale oczywiście wszystko zostanie ze sobą tak powiązane, że będzie widać tylko kreskę w miejscu łączenia. Na razie tak tylko przymierzyłem do zdjęcia.
P.S. A tutaj znalazłem fotkę na której widać, że strop był lany dopiero po ścianach. A może w ogóle była to prefabrykowana płyta?

Patterson napisał(a):Bazę do winiety stanowi styropian? Czym go zespajasz, jakimś klejem do styropianu?
uki761 napisał(a): Co to za piasek którego użyłeś?
Mecenas napisał(a):Jeśli miałbym spekulować i gdybać to bym stawiał, że ten strop był wylany w kolejnym cyklu po stężeniu ścian bocznych.
Mecenas napisał(a):Trochę to on by ważył a operacja podniesienia i ułożenia wymagałaby solidnego dźwigu i utwardzonego podłoża - dużo fatygi by to wymagało jak na warunki polowe.
rollingstones napisał(a):mam małe de javu![]()
Slash napisał(a):Rozumiem, że podłoże i bunkier wykonałeś z kleju do terakoty. A czy nie miałeś problemów z jego pękaniem podczas zastygania. Ja używam kleju firmy SOUDAL i jednak pęka przy zastyganiu.
Slash napisał(a): Odłączenie szalunku obyło się bez problemu?

micmal napisał(a):Bardzo mi się podoba. Co do trawy nie pomogę, bo nie mam zielonego pojęciaOd razu zapytam o wnętrze bunkra. Czy coś tam planujesz?

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości