Adam Wilder tworzy aktualnie Panzer IV z zastosowaną mocną modulacją koloru. Przez 40 postów na forum Miga nikt nie rozumiał a
Szczęśliwcy zalogowani do MIGa Ech....
Adam Wilder tworzy aktualnie Panzer IV z zastosowaną mocną modulacją koloru. Przez 40 postów na forum Miga nikt nie rozumiał a
subgrafik napisał(a):Szczęśliwcy zalogowani do MIGa Ech....
No bez przesady. To jest wyjątkowo manieryczne, trendziarskie i dziwne malowanie.
Technicznie bez zarzutu ale niech mi ktoś wyjaśni na czym polega "modulation" którym się tak zachwycacie?
Ma też go na PA w swoim vBenchu - http://www.planetarmor.co...read.php?t=5271
Kuba Plewka napisał(a):No bez przesady. To jest wyjątkowo manieryczne, trendziarskie i dziwne malowanie. Technicznie bez zarzutu ale niech mi ktoś wyjaśni na czym polega "modulation" którym się tak zachwycacie?
Dla niewtajemniczonych:
Walor - w malarstwie jasność barwy, natężenie światła względnie cienia (ilość jasności i ciemności), jaka zawarta jest w tonie kolorystycznym.
Walor wiąże się z poczuciem ciężaru koloru, ponieważ barwy jasne są lekkie i ulotne, a ciemne sprawiają wrażenie ciężkości i masywności. Odpowiednie rozłożenie walorowe organizuje kompozycję kolorystyczną. W kompozycji malarskiej światło może być rozłożone równomiernie w całej kompozycji, ale może też stanowić ostre kontrasty o zabarwieniu emocjonalnym. Siła waloru zależy od barwy przedmiotów w naturze, a także od kierunku ich oświetlenia.
Wikipedia.
subgrafik napisał(a):Chodzilo mi ogolnie dostep do forum MIGA jako skarbnicy wiedzy
a nie IV Adama, ktora mi sie specjalnie nie podoba.
A ja tam czekam na finał! Facet ma wizję i może zaskoczyć.
Poza tym nie każda droga prowadzi do celu, ale to nie powód by nie szukać nowego i malować 20 model tak samo.
Sergionex napisał(a):Modulation polega na wymuszonym światłocieniu kierunkowym, przy pomocy zmian waloru, by lepiej wyeksponować kierunek światła padającego na płaszczyzny pod różnym kątem.

Sergionex napisał(a):
Nie przesadzasz z epitetami?
subgrafik napisał(a):hmmm... a ja myslalem ze moze byc tylko dobre albo zle malowanie
no czasem srednie... ;)
Kuba Plewka napisał(a):Nie jest tajemnicą to, że jesteś wielkim fanem Adama Wildera ale też nie zaperzaj się tak, daj mi mieć odmienne zdanie
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości