Seversky P-35

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Seversky P-35

Postprzez Marcin_Matejko » czwartek, 10 stycznia 2013, 15:52

Witam co możecie mi doradzić na temat dokumentacji do tego samolotu, np jakaś dobra monografia :?:
Po głowie chodzi mi budowa modelu w wersji wyścigowej, oczywiście w 32ce, model mam z Wlliamsa szukam dobrych kwitów na tuning ;o)
Pozdrawiam Marcin
Per Aspera ad Astra
IPMS Polska / IPMS Świdnica / IPMS Air-race / RCtank.pl / RC-trial.pl
Marcin_Matejko

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Seversky P-35

Postprzez Ajak » piątek, 11 stycznia 2013, 09:23

Hej ja zaczalem budowac tez ten samolot ale w 1 48 nawet cos pisales w tym watku viewtopic.php?f=12&t=19977#p248734 Mam pare fotek w niskiej rozdzielczosci rajdowek sewerskiego w roznych wersjach, moge podeslac lub zamiescic jesli polecisz gdzie zeby zaraz nie wygasly ja w watku ww :evil: Moze polaczymy sily ws dokumentacji bo ja swoj zamierzam kontynuowac.
Ajak

Postprzez Marcin_Matejko » piątek, 11 stycznia 2013, 13:40

Tak teraz sobie przypominam twój wątek warsztatowy, bardzo fajny zresztą, ale coś teraz fotek w nim nie widzę :?:
Generalnie to ja się dopiero przygotowuje do P-35, jak nazbieram kwitów i będę wiedział co i jak to dopiero zacznę piłowanie :idea: Mam modela z Williamsa skal 1/32 chyba z początku lat osiemdziesiątych, jak na swoje czasy to zdecydowanie górna póła modelarska, jak na dzisiejsze czasy to dalece odbiegający od standardów. Za to duże pole do popisu dla modelarza i to mi się w nim podoba :mrgreen:
Ja planuje wykonać modela w malowaniu pudełkowym czyli zielonym z żółtymi akcentami (nr.77 Franka Fulera)
Jak coś będę miał do P-35 to oczywiście chętnie udostępnię.
Marcin
Per Aspera ad Astra
Marcin_Matejko

Postprzez Ireneusz » sobota, 12 stycznia 2013, 12:39

Witam,na stronie 4 jest kilka zdjęć z hali produkcyjnej
http://www.warbirdinformationexchange.org/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=15036
Ireneusz

Postprzez PiotrekS » sobota, 12 stycznia 2013, 18:36

Z tego co mam, niestety w domu, a jestem daleko od niego, to Aj Press w monografii P-47 cz1 pod nr 25 omawial P-35 i cos tam bylo ze zdjec, oraz Mini In Action P-35 Squadron Signala, ale dopiero za 2 tygodnie moge zobaczyc i przypomniec sobie zawartosc publikacji.
Obrazek
PiotrekS

Postprzez Radek » środa, 16 stycznia 2013, 11:00

Cześć.
Jeśli w grę wchodzą też zwykłe (nie wyścigowe) wersje P-35 to mogę polecić "P-35A, AT-12 & P-66 in swedish service" Mikaela Forslunda. 250 stron pełnych zdjęć świetnej jakości, rysunki, plany. Jest tam też kilka (6, może 7) niezłych fotek prototypów i wyścigówek, ale tylko sybmolicznie coś o nich wtrącił autor.
Pozdrawiam
Radek
Ostatnio edytowano czwartek, 17 stycznia 2013, 07:09 przez Radek, łącznie edytowano 1 raz
Radek

Postprzez Marcin_Matejko » środa, 16 stycznia 2013, 21:53

Widziałem na Ebayu tego Squadrona ale jeszcze nie zdecydowałem się na niego bo nie znam zawartości, szczególnie zależy mi na planach dobrej jakości (nity) i na rysunkach i zdjęciach wnętrza. Opracowania "P-35A, AT-12 & P-66 in swedish service" Mikaela Foresunda w ogóle nie znam, ale zapowiada się interesująco. Ostatnio wpadły mi w łapki ksero kopie rysunków P Matta ale niestety są to kopie z kopi i cienko wyglądają, nity się całkiem zatarły. Poza tym wpadka przy "Meteorze" każe mi patrzyć ostrożnie na rysunki tego pana.
Per Aspera ad Astra
Marcin_Matejko

Postprzez zegeye » wtorek, 22 stycznia 2013, 14:11

Jeśli robisz wersję rajdową 77 to mini In action nic nie wniesie do twojej wiedzy. Szczególnie w temacie który cię interesuje czyli plany z nitowaniem..... Nie ma tam planów z resztą to jest malutka książeczka i są w niej naprawdę uproszczone rysunki. Podobnie w książce Forslunda.... Myślę że nitowanie to najlepiej podpatrzeć na fotkach muzealnych egzemplarzy, choc to oczywiscie nie bedzie bardzo dokładne.
pozdrawiam
Zbych

Obrazek
zegeye

Animal Planet

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste