Tamiya 1:35 Sd.Kfz.222 Leichter Panzerspahwagen 4x

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Tamiya 1:35 Sd.Kfz.222 Leichter Panzerspahwagen 4x

Postprzez Gruszkin » sobota, 12 stycznia 2013, 14:07

Witam. Po długiej przerwie zamierzam znowu zająć się malowaniem. I jako że moja paleta farbek vallejo się troszkę przestarzała i że jestem strasznie słaby w dobraniu odpowiedniej farby to poporszę o pomoc o dobranie wszystkich potrzebnych farbek do tego modelu w barwach africa corps dodam też że zakupie jakiejś vallejo air do aerografu. Zamierzam też przetestować na tym małym modelku wszystkie nowe techniki jakich się nauczyłem. Dodaje tabelkę z farbami. Jakiś bezbarwny lakier też się przyda ?
Chciał bym go zrobić naprawde na tip top razem z małą podstawką z jakąś fajną roślinnością

Obrazek

Edit

Ok już sobie sam sprawdziłem i zamawiam sobie takie farbki - 520 Matt Varnish - 862 Black Grey - 863 Gunmetal Grey - 888 Olive Grey - 895 Gunship Green - 978 Dark Yellow - 990 Light Grey - 992 Neutral Grey do tego vallejowy rozcieńczalnik do aerografu i parę innych kolorków do mundurów czołgistów. Jaki polecacie odcień skóry dla opalonych czołgistów ?
Gruszkin

Reklama

Re: Tamiya 1:35 Sd.Kfz.222 Leichter Panzerspahwagen 4x

Postprzez Grymson » niedziela, 13 stycznia 2013, 23:21

A ja czekam na jakieś foto z postępu Twoich prac :) Kibicuję i pozdrawiam.
"Jedna śmierć to tragedia, milion to statystyka." J. Stalin
www.grymson89.blogspot.com
T-34/76 "За Советскую Эстонию" AFV Club 1:35 - 60%
AH-1W no. 246 HML/A-369 Italeri 1:48
Grymson

Postprzez Bathin » poniedziałek, 14 stycznia 2013, 20:25

Gruszkin napisał(a):to poporszę o pomoc o dobranie wszystkich potrzebnych farbek do tego modelu w barwach africa corps

Otwórz Google i wpisz:
"Vallejo Air africa corps".
Enjoy
Bathin

Postprzez Gruszkin » poniedziałek, 14 stycznia 2013, 22:14

Bathin napisał(a):
Gruszkin napisał(a):to poporszę o pomoc o dobranie wszystkich potrzebnych farbek do tego modelu w barwach africa corps

Otwórz Google i wpisz:
"Vallejo Air africa corps".
Enjoy

Takoż właśnie zrobiłem kilka dni wcześniej ;o) i znalazłem to co napisałem i parę dodatkowych kolorków na później do niemieckich pojazdów około 20 wyszło do tego pigmenty też vallejo szarpnąłem się nawet na dioramę miniartu i parę figurek mini artu ale to do innego modelu który zacznę jeszcze przed tym. Poćwiczę na jeszcze czymś mniejszym bo ten jest ciekawym pojazdem którego nie chciał bym zepsuć.
Gruszkin

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat