Gdzieś w ZSRR wiosna/lato 1942 r. 1/48

Relacje z budowy, porady, zestawy, nowości dotyczące dioram - to właśnie tutaj.

Re: Gdzieś w ZSRR wiosna/lato 1942 r. 1/48

Postprzez robert.bednarczyk » środa, 16 stycznia 2013, 22:55

Trochę nowych fotek po uzupełnieniach i poprawkach. Zdjęcia niestety z lampą błyskową (poza ostatnim) więc prześwietlone. O fotkach w plenerze, z uwagi na pogodę, póki co nie ma mowy. Za radą Tomka (Korowiowa) dołożyłem sporo śmieci organicznych. Dodałem także trzciny i lekko ją zazieleniłem (na fotkach niestety prawie tego nie widać). Końcówki opaliłem opalarką gazową Dremela by urealnić wygląd. Za radą Kolegi MesserDesign wywaliłem linę holowniczą, która przez działanie syntetycznej wody nienaturalnie się napięła - niestety część została w wodzie ale to na luzie zostanie zamaskowane. Zamieśliłem też trochę fotek z detalami teciaka stojącego w wodzie, bo wcześniej ich brakowało. Z uwagi na prześwietlenie fotek ten czołg, a zwłaszcza jego zabrudzenia, wyglądają dość nienaturalnie. Bardzo powoli (absolutny brak czasu) ale jednak prace idą do przodu.
Liczę na Wasze rady i uwagi. RB.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
robert.bednarczyk

Reklama

Re: Gdzieś w ZSRR wiosna/lato 1942 r. 1/48

Postprzez robert.bednarczyk » środa, 16 stycznia 2013, 22:59

Jeszcze jedno bo zapomniałem - jest też sporo nowej roślinności, wymieniłem też tę, która mi nie pasowała - głównie za radą przyjaciela Janusza B. (nie jest forumowiczem ale jest długoletnim pasjonatem modelarstwa) - Janusz - wiem, że bywasz gościem na forum więc pozdrawiam i liczę, że jak obejrzysz moją robotę w realu to usłyszę parę cennych rad. RB.
robert.bednarczyk

Poprzednia strona

Powrót do Dioramy - warsztat