Pawel Burchard napisał(a):Nie bardzo Cie Kuba rozumiem... czemu się upierasz, że żeby stwierdzić że model nie jest przygotowany rzetelnie trzeba go kupić?
Nic takiego nie napisałem. Wręcz przeciwnie - piszę, żeby żeby się nie podniecać i nie ferować wyroków na podstawie tego, co do tej pory widać. Poza tym kupić nie trzeba, ale
trzeba go dobrze obejrzeć, najlepiej mieć go w rękach.
Pawel Burchard napisał(a):Przecież pewne rzeczy widać już teraz... już wiem gdzie widziałem taki kształt dolnej tylnej części kadłuba - Bilek
No i git, takie same knoty widać na zajawkach innych modeli bo to norma, że niechlujnie to wszystko projektują.
Są takie modele, że się całe ogony ucina i przykleja inne a są takie, że wystarczy podpiłować. Nadal nie widzę powodu, żeby przekreślać ten zestaw na tej podstawie.
Ja go jeszcze nie przekreślam. Znam bardzo dużo modeli, które mają zrąbane śmigła i jakieś obrysy.
Pawel Burchard napisał(a):Zwymiarowane rysunki tej części płatowca są od dawna i powszechnie dostępne.
No i na tej podstawie się oceni, czy można model skorygować czy będzie to za trudne.
Weź sobie lepiej tego He 219 Revella co go pod choinkę dostałeś sprawdź

czy aby knotów nie ma

Ma ich od cholery i ciut ciut.