FERRARI 599 GTB Fiorano - REVELL 1:24

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: FERRARI 599 GTB Fiorano - REVELL 1:24

Postprzez Kazik » sobota, 19 stycznia 2013, 18:28

Dobra robota!

Gdyby tylko nie ta włoszczyzna :lol:
Obrazek
Pozdrawiam
Marek
Kazik

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez TomekWnęk » sobota, 19 stycznia 2013, 19:05

Ładnie, fajnie
Jedno małe 'ale', panel pod pokrętłami od klimatyzacji i radio powinny być chyba czarne. (?)
'Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy.'
TomekWnęk

Postprzez cayman » sobota, 19 stycznia 2013, 19:26

TomekWnęk napisał(a):Ładnie, fajnie
Jedno małe 'ale', panel pod pokrętłami od klimatyzacji i radio powinny być chyba czarne. (?)

Tyż prowda....
Pozdrawiam Piotrek

A kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.
cayman

Carbon Master

Postprzez powerpablo » sobota, 19 stycznia 2013, 19:34

cayman napisał(a):
TomekWnęk napisał(a):Ładnie, fajnie

Tyż prowda....

Tyż prowda....przyznaje się bez bicia mój błąd i przeoczenie ale jak sięgam pamięcią to przy pierwszej próbie było czarne.
Wychodzi na to, że się rozpędziłem. Podobnie było z kierownicą i kolumną - były beżowe.

pozdrawiam
Paweł
ObrazekObrazek
powerpablo

Postprzez powerpablo » niedziela, 27 stycznia 2013, 19:58

Witam.
Powoli finiszuję z modelem.
Poprawiłem również pokrywę silnika. Były w sumie trzy próby. Przy ostatniej postanowiłem dorobić te czerwone elementy z polistyrenu a napisy i listewki zeszlifowałem z elementu i wyrownałem delikatnie by można było przykleić w/w czerwone elementy. Na to poszły napisy i kawałki t.z. metalsyicerów.

Obrazek
Obrazek

A tak model się prezentuje prawie skończony. Prawie bo brakuję wycieraczek oraz emblematów z boku - metalsticerów.
A z nałożeniem kasty na podwozie zajęło mi parę dłuższych chwil by nie połamać - Revell preferuje siłowe rozwiązania.
Robiąc linie podziału moja żona podsunęła mi pomysł z wykorzystaniem tak zwanego "liner'a" mazaka z cienką końcówka do malowania oczu. Bardzo fajny pomysł, gdyż resztę można usunąć suchym lub mokrym patyczkiem do uszu. Efekt sami oceńcie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Muszę jeszcze nanieść kilka kosmetycznych poprawek i jak się uda to może w tygodniu sesja do galerii.

pozdrawiam
Paweł
ObrazekObrazek
powerpablo

Postprzez Gadas_75 » niedziela, 27 stycznia 2013, 22:13

powerpablo napisał(a):Robiąc linie podziału moja żona podsunęła mi pomysł z wykorzystaniem tak zwanego "liner'a" mazaka z cienką końcówka do malowania oczu. Bardzo fajny pomysł, gdyż resztę można usunąć suchym lub mokrym patyczkiem do uszu. Efekt sami oceńcie.

Pomysł super, ale jak z trwałością, lakier jednak jest gładki i słabo trzymają się na nim takie wynalazki.
Na warsztacie: W123
Pozdrawiam
Adam
Gadas_75

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat