Tak sobie myslę. Sledze to forum od dawna , parę wpisów nawet już zrobiłem ale nigdy nie miałem jeszcze tutaj ani warsztatu ani galerii. Przyszedł czas by to zmienić a konkurs okazał się do tego dobra okazja.
Zastanawiałem się jakim modelem wystartować a że moją ulubiona skala jest skala 1/144 to krąg poszukiwań w moim modelarskim magazynku nieco się zawęził. Pod uwagę brałem tylko to co można zrobić w polskich barwach.
Kilka dni temu dotarł do mnie modelik tak bardzo oczekiwane prze zemnie a jest nim An-12 z firmy Eastern Express. Własnie ten model postanowiłem przeznaczyć pod warsztat konkursowy.
Oto regulaminowy in-box:

Zdaje sobie sprawę z tego ze ta skala nie jest znowu aż tak popularna wiec nie spodziewam się by została utworzona osobna kategoria jeśli idzie o skale ale myslę ze ten modelik będzie mógł śmiało porywalizować z modelami w skali 1/72 pod którą tę właśnie skale podciagnięte zostały stoczterdziestkiczwórki. Co do malowania modelu to tak jak wspomniałem będzie w barwach polskich chociaż na kalkomanii fabrycznej nie ma takiego przewidzianego a szkoda. Myślę ze nie będzie zbyt wielkim wyjściem poza ramy klasy standard i regulaminu kiedy użyje dodatkowo szachownic i numerku taktycznego z innych zestawów ale główne elementy ozdobne w postaci czerwonych pasów na kadłubie i na silnikach będą z zestawu fabrycznego oczywiście chociaż lekko zmodyfikowane.
Wszystkim życzę powodzenia .
Pozdrawiam
Darek