RWD-5bis - ZTS-Plastyk - 1:72 - standard

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: RWD-5bis - ZTS-Plastyk - 1:72 - standard

Postprzez Slash » czwartek, 31 lipca 2008, 16:15

Po stoczeniu kolejnej bitwy z RWD, szpachlą itd. udało mi się sprawić, że pilot już się nie zaziębi. Trochę gorzej zapewne wyjdzie to od strony wizualnej. Ważne, ze praktyczne. Ogólnie trochę się spieszę i to chyba trochę za bardzo. Zacząłem malowanie i trochę je sknociłem.

Obrazek
Obrazek
Fot. 32-33 Bawiłem się w Picassie i przez przypadek zapisało mi się jedno zdjęcie z efektem sepii, ale i tak mniej więcej widać o co chodzi. Wymyśliłem, że aby elementy metalowe odcinały się od tych nie metalowych malowanych na srebrno, to na tych metalowych zrobię czarny preszajding. Zabawa objęła osłonę silnika oraz skrzydłowe zbiorniki, zarówno od góry jak i dołu.

Obrazek
Fot.34 Prawdziwy samolot był po prostu pomalowany na srebrno. No to co będę wydziwiać. Humbrol 11 i jazda. Niestety troszkę mi nie wyszło. Chyba za słabo rozcieńczyłem farbkę, albo nawet za mocno i weszła w reakcje z czarnym, który w sumie przez ten czas nie mógł na 1oo % wyschnąć. Teraz elementy z preszajdingiem wyglądają niczym chodniki anty poślizgowe :mrgreen: . Poczekam, aż farbka przeschnie ok.2h i dam lakier z akryla, mam nadzieje, że umożliwi to dalsze prace. Niestety, ale dmuchanie i chuchanie schnięcia nie przyspieszy :cry:
Ponad to po warstwie srebrnego wyszło sporo nie dociągnięć, które normalnie by się poprawiło i pomalowało jeszcze raz następnego dnia. :P
Slash

Reklama

Postprzez Speedking » czwartek, 31 lipca 2008, 22:32

Zostało pół godziny :mrgreen: Ciekawe jaki kurs u bukmacherów miałoby "zdąży" :lol:
Pozdrawiam, Krzysztof
"Student to już jest absolutne dno piramidy społecznej"
Speedking

Postprzez Slash » czwartek, 31 lipca 2008, 22:55

Speedking napisał(a):Zostało pół godziny :mrgreen: Ciekawe jaki kurs u bukmacherów miałoby "zdąży" :lol:

No i jak obstawiałeś :?: Zapraszam do galerii.

Niestety wątek warsztatowy trochę zaniedbany pod koniec, ale cóż, czasu mało mi zostało. Wkleiłem foty 8 minut przed końcem czasu :mrgreen: :!:
Slash

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat