Jaho63 napisał(a):... A przynajmniej do czasu opanowania technologii tłoczenia bez zapadlisk. To, co w innych modelach jest "wypadkiem przy pracy" i zdarzeniem incydentalnym, tutaj jest chlebem powszednim...
Tak to jest "normalka" - w moim Ju88G kadlub wykrzywiony (wyciagniety z formy zbyt szybko) ale da sie poprawic. Cieszylem sie z niego jak glupi

Poza zla kontrola jakosci najwiekszym problemem jest plastik ktorego uzywaja. Dlatego od pudelka do pudelka maja inne problemy. Moje Bf-109 mialy inne zapadniecia

MiG 21 jest czysty, ale az tak dokladnie nie sprawdzalem.
Jak 3 jest naprawialny ale irytujacy tymi bledami.
Sadze ze projektowanie zestawow jest dobre, ale wykonanie jak za typowej komuny!
Airfix zdecydowanie wygrywa (na rynku poczatkujacy/zaawansowany), dobrze ze linie staja sie coraz ciensze. Sadze ze tym razem Sword na mnie nie zarobi z Gladiatorem.
Fw-190 A8 i Hurricane wygladaja dobrze. Od momentu Emila poprawil jakosc projektowania. Szkoda tylko ze zaczeli od Spitfire MkIX - tym samym dali Czechom (Sword) dobry zarobek.
Ten ostatni okazal sie zetelna firma, mialem wykrzywione smigielka - przyslali mi tu bez marudzenia. Oby tylko zaczeli sprawdzac schematy malowan bo robia straszne bable