Ciekawi Wroga - Dragon i ... - 1:72

Relacje z budowy, porady, zestawy, nowości dotyczące dioram - to właśnie tutaj.

Ciekawi Wroga - Dragon i ... - 1:72

Postprzez grzesiek83 » piątek, 1 lutego 2013, 22:11

Witam wszystkich Forumowiczów.

Mam na imię Grzesiek. Modelarstwem zajmuje się już jakiś czas. Do tej pory to forum jedynie przeglądałem, ale dzięki konkursowi skusiłem się, aby założyć tu konto i wziąć udział w konkursie.

Głównym bohaterem dioramy będzie pojazd Sd.Kfz. 263 z zestawu Dragona:

Obrazek
Obrazek

W takim oto malowaniu:

Obrazek

Diorama ma przedstawiać przejazd polną drogą oddziału 4 Dywizji Pancernej, w tym tytułowego pojazdu. Żołnierze widząc porzucony T-34/76, wybiorą się go obejrzeć. W planach mam, że opuszczony T-34/76 to będzie model złożony przeze mnie ileś lat temu. Dziś wygląda on tak:

Obrazek
Obrazek

Model, lekko mówiąc, wygląda tragicznie. Dlatego mam nadzieję, że nie będzie nikomu przeszkadzać, że użyję go na dioramie. Ale jeśli ktoś z Forumowiczów się nie zgadza na to, to proszę o szybką informację o tym.
Jako dodatki, to póki co mam metalową lufę do T-34 i parę starych figurek, które znalazłem w swoim składziku. Być może użyję którąś z nich.

Obrazek

Rozważam też zakup dodatkowych figurek i jeszcze jednego modelu na dioramę, ale do tego tematu powrócę jak uporam się z tymi dwoma.
grzesiek83

Zimna Wojna 4

Reklama

Powrót do Dioramy - warsztat