Range Rover Off-Road

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Range Rover Off-Road

Postprzez marshall6 » wtorek, 29 stycznia 2013, 11:34

Rachut napisał(a):P.S. ma ktoś może na sprzedaż jakiś kompletny silnik od modeli Tamiya, Revell itp :lol: ? Najlepiej od takich marek jak: Land Rover, Range Rover, BMW, Mercedes, Mitsubishi, Toyota, Ford, Suzuki, Jeep, Nissan. Bo trzeba będzie zrobić SWAP'a , bo ten z Bburago to kompletna KATASTROFA :mrgreen: . Gdyby ktoś coś miał to piszcie, lecz od razu mówię, że nie kupiłbym od razu, tylko najlepiej rezerwacja ;o) .

Silnik sam możesz sobie posklejać z kawałków plastiku. Gorzej z pokrywą, chociaż emblematy da się pewnie jakoś do niej przeszczepić.

Kleje CA są bardzo dobre ale trzeba w miarę świeżego używać bo później to ledwo się nadają nawet do szpachlowania jak wywietrzeją.
Horsepower sells cars, torque wins races.
marshall6

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez Rachut » wtorek, 29 stycznia 2013, 16:46

TomZak - co kleiłem.. kleiłem LAGI w Gixxerze, tzn. najpierw zrobiłem SWAP'a lagów z KTM'a do Gixxera, a później je skróciłem, bo były ciut za długie i nałożyłem tyle kleju ile się powinno nakładać, a klej w ogóle nie reagował na plastik :-/ powierzchnia nie była gładka, tylko lekko szorstka, tak więc powinien lepiej łapać, a w ogólnie nic reakcji :) . Może trafiłem na jakiś felerny i dlatego :P .

isz007 - Tak SWAP :P . Z lagami od RC 8 do Gixxa dałem radę, to z silnikiem też damy radę :D . Trzeba go koniecznie zmienić, bo ten Bburagowski jest totalną porażką :lol: .

powerpablo - Fotki niedługo będą wstawione ( chyba lepiej trochę poczekać i mieć w lepszej jakość, niż tragedię z telefonu ;o) ) . Teraz zaczęła się szkoła, tak więc wiesz.. modelarstwo swoją drogą, ale nauka też ;o) . Muszę jechać kilka rzeczy do ramy odebrać ( materiał na osłonę silnika itp. ) i odciąć mosty wraz z osiami od ramy. Kuzyn jak już wcześniej pisałem na razie zajmuje się szlifowaniem, tak więc ten efekt też będzie przedstawiony na foto ;o) .

Jak przyjdą paczuszki od DarkWing'a oraz roberta.bednarczyka , to będą kolejne UP'y ;o) . Dzisiaj przejdę się do sklepu po tą KROPELKĘ.. może trafię na dobrą, nie to co wcześniej :mrgreen: i zacznę sklejać przedni grill ;o) .
Pozdrawiam
Kamil.
Rachut

Postprzez grzegorz75 » wtorek, 29 stycznia 2013, 22:51

SWAP z giksera na kateema niezły pomysł :D tylko skracać trzeba :D w ogóle to SWAPy to :D fajna sprawa :D Nie moge się doczekać :D jak będą nowe UPy :D Nowe UPy i SWAPy na przykład w gikserach fajnie robić :D nie tylko lagi ale sety :D i jakąś fajną kierkę :D Jak będziesz miał nowe UPy to zapodaj :D , nawet jak UPy będą z du.py :D . A w terenówce to bym :D wrzucił też jakiś gwint :D i gleba :D
Ja u siebie :D zrobiłem SWAP zawiasu :D na KW , zrobił bym foty :D ale siostra zabrała aparat nad morze i moge tylko :D komurą

Pozdro 600
Obrazek
grzegorz75

Postprzez Rachut » środa, 30 stycznia 2013, 06:58

grzegorz75 - zgadzam się z Tobą w 100 % :) ! Lagi od KTM'a w Gixxerze prezentują się... bardzo dobrze :) . Owszem, trzeba było je skrócić, bo były za długie trochę i muszę mocowania koła przedniego przerobić :P . Kierka też została przerobiona ( KTM'owa z zagiętej na prostą :mrgreen: ) . Niedługo będę nowe UP'y w Gixxie , chociaż, że jest już skończony, ale mam jeszcze kilka rzeczy w nim do zrobienia, bo zapomniałem o niektórych ;o) . W Randżu będzie podwozie Off-Road'owe , czyli NIEZŁY prześwit pomiędzy oponą, a nadkolem :) . DZIĘKI za miłe słówka ;o) ! Powodzenia w twoich projektach ;o) !
Pozdrawiam
Kamil.
Rachut

Postprzez Rachut » czwartek, 31 stycznia 2013, 19:51

Są nowe UP'y, co prawda małe, ale zawsze coś :P . Przedni grill został już sklejony i wyszlifowany z kleju ( w tych miejscach gdzie było go nadmiar ) i trzeba było go wyszlifować do gładkości :) . Dzisiaj nie wstawię fotek, bo już nie mam jak, bo ciemno na dworze , a będę je robić na dworze , bo będzie o wiele lepsze światło , tak więc nie będą takie TRAGICZNE ;o) .

Jutro wstawię fotki jak wyglądał na początku grill, a jak wygląda teraz :P .

P.S. Niedługo zaczynamy MALOWANIE poszczególnych elementów w Randżu, tak więc będą też wstawiony fotki z UP'ów :mrgreen: .

Tak więc do jutra. Trzymajcie się ;o) !
Pozdrawiam
Kamil.
Rachut

Postprzez marshall6 » czwartek, 31 stycznia 2013, 23:47

No to jutro punkt 06:00 widzimy zdjęcia skoro już napisałeś, że masz coś do pokazania :twisted:
marshall6

Postprzez Rachut » piątek, 1 lutego 2013, 12:01

[b]marshall6[b] - no bez przesady :D ! o 6 rano , to ja jeszcze spałem ;o). Będą dzisiaj wstawione na 100% jak wrócę ze szkoły i je na spokoju zrobię ;o) , czyli coś tak około 17.

P.S. Będzie też mały UP z dzisiejszej przesyłeczki :mrgreen: .

Miłego dzionka wszystkim ;o) !
Pozdrawiam
Kamil.
Rachut

Postprzez grzegorz75 » piątek, 1 lutego 2013, 22:59

Fstaw :D jakieś :D foty :D pliz . :D

Pozdro :D 600 :D

P.S. Niech Admin podkręci spida , bo forum ostatnio zamula .
Obrazek
grzegorz75

Postprzez isz007 » piątek, 1 lutego 2013, 23:29

Czekałem ;o) na :-> spokoju :P do :-| 17:00 :-o na nowe :) UPY, :( SWUPY, :( SWAPY, :( PAPY, :-/ a :-/ tu :-/ nic.
isz007

Postprzez grzegorz75 » sobota, 2 lutego 2013, 20:09

siema piszcie więcej postów bo forum jest mało popularne
Obrazek
grzegorz75

Postprzez Copycat » niedziela, 3 lutego 2013, 11:10

Spox ;o) foty :mrgreen: , gites 8-) fura :).
A tak na poważnie to temat do wyczyszczenia czy zamknięcia?
Copycat

Postprzez TomZak » niedziela, 3 lutego 2013, 11:39

Do :mrgreen: przypięcia :lol: w :mrgreen: Hyde :lol: Parku :mrgreen:
TomZak

Postprzez marshall6 » niedziela, 3 lutego 2013, 21:00

:!: :mrgreen: L :mrgreen: O :mrgreen: L :mrgreen: :!:

Żarty żartami, ale nie ma sensu już dalej tego ciągnąć.
marshall6

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat