BAe Hawk 127 Airfix 1:48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: BAe Hawk 127 Airfix 1:48

Postprzez Takijja » wtorek, 12 sierpnia 2008, 08:23

Zamiana słuszna, bo AIM-9L jest zewnętrznie identyczna z AIM-9M.

Dzięki Arkady72 za dedykacje muzyczną. Gusta mam zupełnie inne, bardziej dorosłe, ale liczy się fakt. Szczerze to mnie trochę zdziwiły wiadomości, które mi przysłałeś, te z dziwnymi zlepkami literek. Zastanawiałem się jak mam je rozumieć, i czy Ty czasem mnie nie obrażasz? Są w użyciu różne HWDP, lub SK8, lecz ja do tej pory nie wiem, jakie jest znaczenie tych, które mi przysłałeś.

Ponieważ twierdzisz że inni forumowicze są od udzielania podpowiedzi, zwrócę jeszcze uwagę na parę drobnych szczegółów. Warto, bo może ktoś będzie chciał sie wzorować na Twoim modelu, bez zwracania uwagi na dokumentacje.

Znaki przynależności są nieprawidłowo położone względem krawędzi natarcia skrzydeł. W oryginale leżą bliżej krawędzi, na turbolizatorach, i oczywiście zawsze w całości na ciemnych plamach kamuflażowych. Sznur kruszący wyszedł super, lecz powinien być w kolorze szarym.

Łukasz
Takijja

Reklama

Postprzez Timi » wtorek, 12 sierpnia 2008, 10:16

Czy Ty na silę próbujesz Arakdemu wytknąć błędy??
pozdrawiam
Tomasz Modłasiak
(a) Bułki (i tak) nie pikają!!

http://timimodelfactory.blogspot.com/
Timi

Postprzez Bercik » wtorek, 12 sierpnia 2008, 10:56

Arkady parę postów wyżej chyba jasno napisał czym dla Niego jest modelarstwo. Może by tak spróbować to zaakceptować zamiast jad wylewać? :evil:
Obrazek
Obrazek
Bercik

Postprzez Takijja » wtorek, 12 sierpnia 2008, 11:21

Ja jednak pozostanę głuchy na zaczepki słowne. Jeżeli macie jakieś uwagi na temat samolotu i jego modelu to chętnie poczytam.

Łukasz
Takijja

Postprzez caughtinthemiddle » wtorek, 12 sierpnia 2008, 12:25

Timi napisał(a):Czy Ty na silę próbujesz Arakdemu wytknąć błędy??

Bercik napisał(a):Arkady parę postów wyżej chyba jasno napisał czym dla Niego jest modelarstwo. Może by tak spróbować to zaakceptować zamiast jad wylewać?

Panowie, spokojnie.
Abstrahując od kwestii, czym jest modelarstwo dla każdego z nas, warto chyba jednak, by takie uwagi się pojawiały - relacja na forum będzie służyła przecież także innym jako pomoc przy budowie modelu i właśnie ze względu na różne podejścia do hobby, uwagi Łukasza są jak najbardziej przydatne - gdyby mnie interesowało wykonanie Hawka, przeczytanie tego, co napisał, z pewnością pomogłoby przy wykonaniu miniatury.
Koniec OT.
Arkady - buduj zgodnie ze swoją filozofią, Łukasz - Twoja wiedza może być cenna dla forumowiczów, więc nie zaprzestaj pisać.
Tiiiiiime is on my side ;)
caughtinthemiddle

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat