Solo napisał(a):(...) Próbowałem pomalować "tablicę przyrządów" czarnym kolorem Gunze C, który położyłem na wczoraj położonym szarym tejże firmy. Problem polega na tym, że czarny (rozcieńczony Leveling Thinnerem) zmieszał mi się z tą szarą, ewidentnie ją rozpuszczając. O co chodzi?
Daniel iceman Gronowski napisał(a):To znaczy, że ze znajomością języka ojczystego też masz problem

Solo napisał(a):Mam też problem z klejem Tamiya, bo zawsze jak coś nim kleję, to rozpuszcza mi plastik i przy dociśnięciu części, wypływają jego "nadwyżki" ze szczelin i trzeba coś z tym zrobić.
Solo napisał(a):
Mam też problem z klejem Tamiya, bo zawsze jak coś nim kleję, to rozpuszcza mi plastik i przy dociśnięciu części, wypływają jego "nadwyżki" ze szczelin i trzeba coś z tym zrobić.
Poradźcie mi też jak najlepiej "uszczelnić" takie drobne szparki pomiędzy kadłubem a statecznikami poziomymi, widać to szczególnie na przedostatnim zdjęciu.
Też szpachlować?
W ogóle to zapowiada się mały kłopot z podwoziem samolotu
Solo napisał(a):Dużym probleme jest co innego - moje gapiostwo - nie zauważyłem, że przed sklejeniem kadłuba, należało do niego włożyć dyszę silnika!
I co teraz robić? Rozrywać kadłub?
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości