Radek Pituch napisał(a):Nie prościej kupić 2 lampki, trochę kalki technicznej i czarny karton lub w jakimś innym kolorze? Wydasz na to ze 100 PLN, a starczy na lata.
Radek - nie wiem czy prościej, zwłaszcza, że 3, dość dobre lampki już mam, a z kartonami w różnych kolorach eksperymentowałem i szczerze powiem było tak sobie. Zdjęcia warsztatowe w dużym zoomie wychodzą w pomieszczeniach na tyle, że je zamieszczam ale zdjęcia do galerii, wg mnie (także wielu innych Kolegów) powinny spełniać większe wymagania. Problem chyba leży głównie w moim marnym aparacie - to taki "wakacyjny automacik dla głupków" Olumpusa, który pozwala na robienie znośnych fotek przy bardzo dobrym świetle (wszystkie moje galerie to plenery), nawet w sporym powiekszeniu, jednak schody zaczynają się w pomieszczeniu. Poza tym w temacie fotografii jestem kompletnym ignorantem.
Biorę jednak pod uwage Twoje rady i obiecuję, że postaram się jeszcze pokombinować - dość mam już biegania na taras z modelami i obawy by nagle mocniej nie powiało, co zakończyłoby się piękną katastrofą. RB.