1964 Pontiac GTO, Revell 1/24

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: 1964 Pontiac GTO, Revell 1/24

Postprzez Sanders » środa, 30 stycznia 2013, 19:19

Rysunki, obrazy, prace na zamówienie
http://www.sandersk.deviantart.com
Sanders

Reklama

Postprzez marshall6 » czwartek, 31 stycznia 2013, 00:30

No zobacz, ten sam link co Kazik podał :mrgreen: szkoda tylko, że turbo a nie kompresor. Niestety trzeba podglądać innych jak robią swoje modele bo bez tego po tygodniu bym sobie musiał dać spokój...

Skoro już wbijam posta to dodam, że powstaje blok silnika i cały sprzęt do pompy. Zdjęcia dostaniecie jak będzie co pokazać.
Horsepower sells cars, torque wins races.
marshall6

Postprzez marshall6 » poniedziałek, 18 lutego 2013, 11:52

Budowa postępuje mimo że ostatnio dużo nie robiłem. Nowy blok silnika pokażę jutro.
Teraz przerzuciłem się na lżejsze tematy... Czasem jest tak, że człowiekowi się nic nie chce i siedzi głęboko wbity fotel z piwkiem i szlugiem w ręku. Teraz mam taki okres i postanowiłem wziąć się za robienie kalek - samych projektów bo drukować tego na bank nie będę, ale pewnie znajdzie się jakaś firma.
Grill, to po pierwsze. Na tym mi zależy najbardziej bo tak sobie ubzdurałem, że będzie naklejka (jak w 1:1). Skoro mam do zrobienia grill, to może zrobię jakieś fajne wzory na boki pojazdu - jak nie dam rady, to mam kumpla komputerowca który sobie z tym poradzi gdy zatankuje mu się 2 butelki piwa. Teraz drobnica, naklejki różnych firm a tego syfu będą potrzebne dość duże ilości, idzie też dodać moje imię i nazwisko na dach, czy choćby nawet adres internetowy PWM'u możliwości jest dużo i model może wyglądać dzięki temu całkiem wyjątkowo.

Do kładzenia kalek jeszcze daleko, ale grill by mi się przydał, na razie tylko wydrukowany na zwykłej kartce bo trzeba odpowiednio przerobić przód auta, wyorać to co mam teraz, i wstawić plastik. Kalki mogą poczekać zapisane na jakimś pendrive lub cd :)

Taki eksponat znalazłem w sieci, genialna tabliczka IMO :twisted:. Wystarczyło zmienić nazwę samochodu, kilka minut zabawy w Wordzie/Paincie później tylko pomniejszyć. Super będzie wyglądać nad tylnym zderzakiem 8-)
Obrazek
marshall6

Postprzez TomZak » poniedziałek, 18 lutego 2013, 14:37

marshall6 napisał(a):kilka minut zabawy w Wordzie/Paincie później tylko pomniejszyć.

Nie bardzo się znam na drukowaniu kalkomanii, ale czy do tego nie będzie lepszy obrazek wektorowy?
TomZak

Postprzez marshall6 » poniedziałek, 18 lutego 2013, 15:57

Ja tego drukować nie będę, zrobię tylko kalki na wymiar takie jakie chcę i jakiś profesjonalista się tym zajmie ;o).
Chcę by jakościowo wyszło coś podobnego do tego co otrzymujemy w zestawach Revell / Tamiya itd.
Grill wydrukuję tylko jako szablon żeby wiedzieć jak przygotować przód pod kalkę.

Możecie zaproponować coś od siebie, jeśli macie jakiś pomysł. Ja np. z początku myślałem czy wstawić w miejsce grilla jakieś groźnie spoglądające oczy, mniej więcej: http://img.auctiva.com/imgdata/8/5/3/1/ ... 191_tp.jpg
czarne malowanie z motywem zielonych płomieni po bokach + felgi czarne i ranty zielone :D, takie zestawienie kolorów jak najbardziej mi leży. Ale póki co dopiero zaczynam robić te kalki (w ramach relaksu) postępy przy karoserii i silniku będą nie szybciej jak za tydzień.
marshall6

Postprzez Sanders » poniedziałek, 18 lutego 2013, 18:19

Może i nie ma wiele wspólnego z grillem: Obrazek
Sanders

Postprzez marshall6 » poniedziałek, 18 lutego 2013, 21:30

Jak w Amerykańskim myśliwcu :mrgreen:, fajne nie powiem, że nie. Takie szczęki by mi pasowały np. w 57 Chevy w grillu, a w miejscach na lampy oczka. MesserDesign miałby tutaj spore pole do popisu (malowanie płomieni) 8-). Szkoda, że jedyny program jaki ogarniam to paint, czasem korzystam też z photo filtre. Chciałbym sobie coś zaprojektować fajnego na kompie i według tego później robić model, ale niestety skilla brak...

Fajnie, że temat się rozkręcił bo taki w miarę luźny i przyjemny :lol:

BTW, Sanders pięknie rysujesz. Jordison i '71 Superbird - te rysunki bym widział dumnie wiszące u mnie na ścianach w pokoju!
Hemi 'Cuda sprawia wrażenie trochę poobijanej ale i tak kozacko wygląda. Sam kiedyś rysowałem i bardzo dobrze mi to szło, rysunki techniczne też zawsze miałem najlepsze z klasy ale najbardziej wspominam rysunek gladiatora z Linegae II w top grade itemkach, kurde był świetny i ładnie wycieniowany z refleksami świetlnymi na mieczach i zbroi, ołówkami rysowany. Ehhh szkoda, że się nie zachował do dziś :oops:.

W każdym razie jutro dostaniecie zdjęcia silnika, wkleiłbym jeszcze dzisiaj ale... zapomniałem lampki ledowej z piwnicy.
marshall6

Postprzez Sanders » poniedziałek, 18 lutego 2013, 22:13

Na co dzień pracuję w Corelu, z chęcią pomogę coś zaprojektować :)
PS. dzięki za miłe słowa, Nie widze problemu by coś namalować, a większość z wymienionych przez Ciebie prac jest wciąż dostępna (leżą i się kurzą, Cuda pojechała z Montrealem do galerii w Gdańsku, ale wciąż dostępna)
Sanders

Postprzez marshall6 » wtorek, 5 marca 2013, 12:09

Robiłem materiał na kalki, pomysłów było dużo, w końcu wybrałem jeden sensowny i w miarę fajny. Skoro GTO znane jest jako "goat" to koziołek jako grafika jest jak najbardziej na miejscu. Ale jaki haha!

-Mój rysunek wykonany na podstawie innych z internetu,
Obrazek

-A to już praca Sanders,
Obrazek
Nie wiedziałem, że tak się da :shock:. W każdym razie, z ciała Matołka będą wychodzić jeszcze płomienie.

Aha, silnik. Doszedłem już do tego co widać na zdjęciach ale uznałem, że jest to za bardzo uproszczone (pomijając już ten fakt, że i tak tego widać nie będzie) i wyciąłem jego przód. Głupota, teraz żałuję :mrgreen:.

Tak do niedawna wyglądało omawiane 1,9 TDI
Obrazek
Obrazek

Zobaczymy jak wyjdzie za drugim podejściem, ale lepiej i tak pewnie nie zdołam zrobić. Za mała skala.
marshall6

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat