Curtiss BF2C-1 1:48 Classic Airframes

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Curtiss BF2C-1 1:48 Classic Airframes

Postprzez RH » piątek, 8 marca 2013, 13:43

Obrazek

Kolejny modelik z tak zwanej serii samolotów USA" Yellow Wings"
Można powiedzieć że jest bardzo barwny okres w lotnictwie Stanów Zjednoczonych Ameryki .
Nie wiem czym to wytłumaczyć ,ale zawsze jak robię model z tego okresu ,przed oczami widzę słynną orkiestrę Benny Goodman'a oraz tłuste lata Hollywood a z nimi filmy z Flipem i Flapem,Braćmi Marks ,Fredem Asterem i wiele innych :)
Obrazek

Model dość stareńki , więc i wykonanie wyprasek jest niezbyt eleganckie ,troszkę trzeba się namęczyć aby poskładać do kupy ta paskudę.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
RH

Reklama

Re: Curtiss BF2C-1 1:48 Classic Airframes

Postprzez spiton » piątek, 8 marca 2013, 13:56

Fajny samolot i fajny model. Zainwestuj w jakąś fajną podstawkę do robienia zdjęć. Kawałek płyty pasa startowego z trawnikiem czy coś takiego
spiton

Postprzez xmald » piątek, 8 marca 2013, 16:17

I znowu fajny model. Nic dodać nic ująć przyzwyczaiłeś nas już do wysokiego poziomu więc i tutaj nic nie mogę powiedzieć.
Gratulacje!!!
Ostatnia fota przypomina mi "Żar tropików" albo "Słoneczny patrol" tylko brakuje Hasselhofa a zatem:
Obrazek
xmald

100-lecie Niepodległości

Postprzez RH » piątek, 8 marca 2013, 18:08

[quote="xmald"]I znowu fajny model. Nic dodać nic ująć przyzwyczaiłeś nas już do wysokiego poziomu więc i tutaj nic nie mogę powiedzieć.
Bez przesady ,model raczej na poziomie umiarkowanym :) :oops: Ot taki sobie .Widziałem lepsze .Jak pisałem to stary Classic
to walnąłem go prosto z pudła .Inaczej straciłbym parę miechów na poprawianie go(nie jestem "galernikiem " :lol: ).A przecież jest jeszcze tyle do zrobienia :) .Między innymi moje ulubione Wingnut Wings(właśnie do jednego pomału się przymierzam ,ale to narazie tajemnica :oops: )
RH

Postprzez xmald » piątek, 8 marca 2013, 23:51

RH napisał(a):Bez przesady ,model raczej na poziomie umiarkowanym :) :oops: Ot taki sobie .Widziałem lepsze

Oj chyba zbyt skromny jesteś, żeby z tego zestawu choć trochę tak dobrze wyglądający model wyskrobać to pewnie czasu mnóstwo by zleciało... A i tak efekt daleki od tego, co tu widzę.
Kolejny model WNW tylko czekać pozostało, bo jesteś jednym z moich szmatopłatowych guru!
xmald

100-lecie Niepodległości

Postprzez RH » sobota, 9 marca 2013, 07:23

xmald napisał(a):
RH napisał(a):Bez przesady ,model raczej na poziomie umiarkowanym :) :oops: Ot taki sobie .Widziałem lepsze

Oj chyba zbyt skromny jesteś, żeby z tego zestawu choć trochę tak dobrze wyglądający model wyskrobać to pewnie czasu mnóstwo by zleciało... A i tak efekt daleki od tego, co tu widzę.
Kolejny model WNW tylko czekać pozostało, bo jesteś jednym z moich szmatopłatowych guru!

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
RH

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli