Polski IŁ 2 m3

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Re: Polski IŁ 2 m3

Postprzez Maciek_66 » czwartek, 7 marca 2013, 14:05

Też planuję IŁa-2. Cały czas myślę o Accurate Miniatures, bo go mam i mi się podoba. Chciałbym zrobić w trójkolorowym kamuflażu i o ile wiem, to były tylko ze skrzydłem "deska", mam rację? Ja mam skrzydła "deska" (nr części skrzydeł - 42-45). No i nie wiem jak było z wersjami drewniane/metalowe, kwestia linii podziału blach. Gdzie można znaleźć wiarygodne informacje?
pozdrawiam

Maciek Żywczyk
Maciek_66

Reklama

Postprzez hacz » sobota, 9 marca 2013, 17:03

Ja przy budowie swojego korzystałem z monografii AJ Press nr 22. Czy w 100% wiarygodne hmm, na pewno jest tam sporo planów i informacji na ten temat.
hacz

BoB 3 miejsce

Postprzez Maciek_66 » środa, 5 marca 2014, 22:54

Pojawiła się Tamiya i pięknie. Ja postanowiłem pozostać przy Accurate Miniatures, właśnie go dłubię. Nie mogłem się powstrzymać, zacząłem szukać i natknąłem się na coś takiego: LINK. Wynika z tego (w skrócie), że Tamiya ma zły kształt osłony kokpitu i kadłuba. Accurate Miniatures ma trochę błędny kształt nosa. Oba modele mają problem ze wzniosem skrzydeł. Pierwsza przymiarka centropłata AM wykazała faktycznie drobny problem. Co Wy na ten temat sądzicie, interesował się ktoś tym tematem?
pozdrawiam

Maciek Żywczyk
Maciek_66

Postprzez Maciek_66 » czwartek, 6 marca 2014, 20:40

Tu też jest dyskusja:
LINK
pozdrawiam

Maciek Żywczyk
Maciek_66

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste