[1:35 WW2]Który dobrze składający się model wybrać?

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Moderator: xenomorph

Re: [1:35 WW2]Który dobrze składający się model wybrać?

Postprzez Thor » poniedziałek, 4 marca 2013, 08:53

Hmm wobec tego myślę, że wybór padnie na jednego z KW.

Mam natomiast inne pytanie, natury teoretycznej - jaki kolor z Vallejo Model Color by tu pasował jako bazowy? Generalnie maluję na razie Pactrą, ale nie mam i tak odpowiedniej zieleni, a chciałbym przy okazji spróbować Vallejo - czy będę musiał ew. domieszać jakąś zieleń? No bo z Pactrą przecież MC nie pomieszam :P Wydaje mi się, że ten Russian Green (MC096) to w ogóle pomyłka. Bardziej chyba leży tu Intermediate Green MC074, Lime Green MC077 czy nawet Olive Green MC082..
Thor

Reklama

Postprzez Komandor » sobota, 9 marca 2013, 01:06

Thor napisał(a):Hmm wobec tego myślę, że wybór padnie na jednego z KW.

Mam natomiast inne pytanie, natury teoretycznej - jaki kolor z Vallejo Model Color by tu pasował jako bazowy? Generalnie maluję na razie Pactrą, ale nie mam i tak odpowiedniej zieleni, a chciałbym przy okazji spróbować Vallejo - czy będę musiał ew. domieszać jakąś zieleń? No bo z Pactrą przecież MC nie pomieszam :P Wydaje mi się, że ten Russian Green (MC096) to w ogóle pomyłka. Bardziej chyba leży tu Intermediate Green MC074, Lime Green MC077 czy nawet Olive Green MC082..

Kolor dobierz sam, jeśli zamierzasz robić efekt, światło-cień, to nie przejmuj się, byle nie pomylić zieleni z oliwką. Olive Green odpada. Co do modeli, to nie kupuj Zvezdy. W twoim przypadku Trębacz najlepszy - cena vs. jakość.

Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawia Paweł
Obrazek
Komandor

Postprzez Thor » sobota, 9 marca 2013, 17:57

Dzięki.

Co do koloru, to właśnie trochę pogrzebałem i generalnie można z różnych tekstów wywnioskować, że "ruscy" malowali tym, co było pod ręką - byle zielone :) Pytałem, bo ten "russian green" Vallejo MC wydaje się okropnie ciemny na wzorniku w necie..
Thor

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - in-boxy, nowości, opinie