Sam nie wierzę, że ten temat mi gdzieś przemknął. Jak dla mnie wszystko wygląda super! Jak tak przerabiasz to mocowania lemiesza(chyba tak to się nazywa) też proszą się o przerobienie Jak uzyskałeś efekt malowania na skrzyni biegów? Mój tata w Scanii miał w prawie identycznych barwach turbine i bardzo ładnie to wygląda
Przy lemieszu już kombinował nie będę, nie warto. Ale muszę powiedzieć, że przy niektórych naprawdę niezłych szczegółach, to lemiesz spartolili po całości. Skrzynia czarna pactra, sido, rdzawy olej wytarty. Chyba to zdjęcie będzie swego rodzaju wzorcem brudzenia tego modelu. Na początek poszły opony przód, tylne jakoś mniej urozmaicone kolorystycznie.
Góra opony czysta, jednak ciągle działa na nią śnieg, woda. Sam śnieg dodam na końcu. Czy mi to wyszło sam nie wiem, oponki na monitorze są 3 razy większe i za dużo tu widać.
Kazik napisał(a):Łańcuchy na kołach zajefajne, lemiesz też. Bardzo mi się podoba!
Tak,łańcuchy pierwsza klasa i reszta też. I tak ze słabego modelu można wyciągnąć przy umiejętnościach i przede wszystkim chęci to coś co cieszy oczy!!!
Pozdrawiam Piotrek A kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.
przez PawełMT » poniedziałek, 11 marca 2013, 12:08
Jak dla mnie wszystko wygląda super Mam takie pytanie odnośnie tej lampy na kiprze. Masz jakąś dokumentacje dotyczącą montażu właśnie w taki sposób na pace oświetlenia czy to twoja inwencja twórcza? Pytam bo kilka lat temu miałem ciągle kontakt z wywrotkami i wiem, że w realu ta lampa przy większym ładunku by tygodnia nie wytrzymała
No model jak zwykle - bajka. Powiedz tylko coś na temat tych łańcuchów... sam je zrobiłeś z łańcuszka?
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne... http://pawelklaja.blogspot.com Tekst roku: [..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]