Rozpoczynam budowę nowego projektu (pierwszy mój model pojazdu "prawie" cywilnego
czyli spróbuję przerobić model Tamiya SAS Pink Panther na model Land Rovera Serii 2A SWB SoftTop.
Dlaczego właśnie taki pomysł na projekt? Otóż maszyna pokazana na zdjęciach należy do mojego ojca, co za tym idzie - chciałby mieć miniaturkę na półce w pokoju. A ja chcę ją wykonać

Krótko o historii tego konkretnego egzemplarza. Wyprodukowany w 1960 roku (że co?
I teraz warsztat. Na chwilę obecną dość skromnie - zaszpachlowałem wytłoczenie na masce - budowany pojazd go nie posiada.
Tamiya przedstawia sługą wersję Land Rovera - ja muszę mieć krótką. I tak rama ma 12,5 cm, zostanie skrócona do 10. Cały przód pozostaje bez zmian, aż do końca drzwi. Trzeba zmniejszyć rozstaw osi, oraz długość pojazdu od tylnej osi do tylnego zderzaka. Trzeba też od podstaw dorobić przednią szybę wraz z obramowaniem oraz boczne szyby wraz z obramowaniem - same drzwi do bez okien mam z modelu Italeri, który posiadam jako dawce niektórych części. Muszę też dorobić ramę na brezentowy dach oraz sam dach.
||| Sorry za jakosć zdjęć - następne będą lepsze |||

+ jeszcze zdjęcie zestawu, z którego (mam nadzieję) powstanie replika Land Rovera

Liczę na Wasze wsparcie