Zdjęcie czasami nie przedstawia rzeczywistości.
SKYRAIDER napisał(a):Takim dobrym przykładem zepsucia modelu jest P - 61 Kamila Sztarbały,
iście czołgowe ślady eksploatacji. Nawet Dromadery po locie są dokładnie myte,
czyściutkie jak nówki.
Jak możesz to zmyj ten syf z luków uzbrojenia, strasznie to wygląda.
Marek
spiton napisał(a):agresja
SKYRAIDER napisał(a):Zdjęcie czasami nie przedstawia rzeczywistości.
Michał Janik napisał(a):SKYRAIDER napisał(a):Sugerowanie się i opieranie na zdjęciu możne przynieść niespodziewane złe efekty.
Przepraszam za offtopic w wątku z naprawdę ciekawym, wartościowym i nietuzinkowym technologicznie modelem, ale przyznam się, że powyższe zdanie bardzo mnie zafrapowało - właściwie to rewolucja jeśli chodzi o mój sposób podpatrywania rzeczywistości do późniejszego wykorzystania w modelarstwie. Modelarski racjonalizm w myśl zasady - jeśli przekonania nie zgadzają się z rzeczywistością, to tym gorzej dla rzeczywistości.
greatgonzo napisał(a):Oczywisty skrót myślowy.
Problem tylko w tym, że chyba w tym stwierdzeniu nie o to chodziło. I to jest zabawne, bo jak czytam takie bzdury to przypomina mi się pierwsza część Dekalogu Kieślowskiego. Mam wrażenie, że ktoś tu ma "cudzych Bogów".
tankmania napisał(a):
Reszta czrnobiała, a co można w prosty sposób udowodnić (przerabiając zdjęcie kolorowe na cz/b) nie oddaje prawdy.
Nie taka była rzeczywistość jak na zdjęciach, w pełni się z tym zgadzam.

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości