kridi napisał(a):Jestem w trakcie budowy modelu Spitfire V z TRUMPETERA w 1:24. Samolot ma być w trakcie odrestaurowywania. Niestety nie wiem czy istniała możliwość zdemontowania statecznika poziomego (w całości lub jednego), czy też był on montowany z całą ogonową sekcją kadłuba ? Proszę o pomoc w tej sprawia - najlepsze były by zdjęcia.

kridi napisał(a):
Szukałem w różnych miejscach i z analizy przekrojów perspektywicznych wynika, że statecznik poziomy (lewy + prawy) jest jednoczęściowy i buduje się go wraz całą sekcją ogonową a nie osobno..
kridi napisał(a):Czyli jednak muszę ciąć kadłub. Gdzie mógłbym znależć takie rysunki ?

kridi napisał(a):To zdjęcie ewidentnie rozwiązuje mój problem. Szczerze mówiąc nie jestem zbyt biegły w poszukiwaniach w internecie. Czy mógłbyś podesłać kilka linków na których można znależć m.in. takie zdjęcia jak to podesłane ?
POZDRAWIAM Krzysztof
Nie mam aparatu cyfrowego aby robić dobrej jakości zdjęcia.
Grzegorz2107 napisał(a):Taki zakup ucieszy przecież rodzinę:)
Thor napisał(a):Hah! Po ślubie dobra argumentacja to klucz do skutecznych zakupów modelarskich - czasem trzeba posuwać się do takich forteliP

Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości