Pokaż zanim pomalujesz. Wbrew pozorom takie małe podstawki z terenem (o ile dobrze zrozumiałem) jest trudniej zrobić tak, aby efekt był dobry. Nie jestem ekspertem, w żadnym razie. Ale po prostu ciekawi mnie jak to "ugryziesz".
Jak już wspominałem podstawki to dla mnie zupełnie wody nieznane więc chętnie przyjmę jakieś cenne rady i wskazówki co do mojej pracy. Zaczeło się tak :
A na dziś jest tak:
Klej do płytek, piach z plaży, ziemia z ......z ziemi i jako ,że pora najwyższa trochę kawy
Racja, efekt całości będzie jak 2d. Nawet podłóż kawał styropianu jak masz. Do tego pojazdu jakoś mi nie pasuje taka błotniska papka, jaką tutaj zaprezentowałeś. Raczej dróżka i trochę trawki. I dodaj jakiś krzaczek.
No już jest lepiej, ale jakbyś wstawił tam kawał styropianu, czy jakiegoś innego materiału byłoby lepiej. Teraz będziesz musiał dać sporo wypełnienia do środka.
Zapewne nie mam aż tak dużego doświadczenia w podstawkach jak moi przedmówcy ale ja tęż swoje pierwsze próbowałem bazować na ramkach do zdjęć. Z perspektywy czasu widzę, że nie za dobrze to wygląda. Myślę, że sama skrzyneczka z balsowych listewek wystarczy, bez tej ramki.
Pisałem już wcześniej, że nie jest to wcale takie proste. Właśnie dlatego prosiłem o zdjęcie. Cztery ściany już masz, teraz zaczną się schody ... jest dobrze, działaj!
Jak będziesz sypał ziemię, to po całości. Nie tylko plastelinę zasyp, ale brzeg ramki też. Tak aby z ramki były widoczne tylko pionowe krawędzie. Nie pytaj dlaczego , tak zrób.