Su-22 UM3-K Eduard/Ciro 1:48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Su-22 UM3-K Eduard/Ciro 1:48

Postprzez Arkady72 » środa, 20 marca 2013, 14:23

A może są jeszcze jakieś sugestie?

Zapuść kabinki washem aby nadać im więcej "plastyczności" i "trójwymiarowości". W tej chwili są pięknie zdetalowane lecz wyglądają "płasko" i smutno. Podobnie zresztą wnęki podwozia i cały spód kadłuba...Ale to tylko moja sugestia i nic więcej. Zrobisz jak uważasz. Grunt, żebyś Ty był zadowolony.
Tworzona dziś przyszłość będzie naszą teraźniejszością!
Arkady72

WM2

Reklama

Postprzez spiton » środa, 20 marca 2013, 15:07

Model pięknie zbudowany i czysto pomalowany. Ale mimo tak wielkiej ilości detali i dużej skali wygląda jak model. Brakło mu patyny, która dała by to cenione przeze mnie złudzenie, że "wygląda jak prawdziwy".
spiton

Postprzez GEM » sobota, 23 marca 2013, 19:51

Dziękuję wszystkim za wszelkie uwagi, za wyjaśnienia, za wszelką pomoc, którą od Was otrzymałem przy budowie tego modelu. Nie chciałbym nikogo pominąć, dlatego dla wszystkich, którzy w jakikolwiek sposób mi pomogli - duże Piwo
Ale zanim oficjalnie zamkniemy ten warsztat, jeszcze jedna ciekawostka. Oglądając Jeszce raz zdjęcia samolotu, którego model robiłem, wpadło mi w oko, że pod modelem jest cień. Oczywiście wcześniej też to widziałem, ale pomyślałem, może by tak zrobić na podstawce. Pomyślałem, pokombinowałem, i zrobiłem. Sama podstawka wygląda trochę śmiesznie.
Obrazek
Ale jak postawiłem na niej model, to moim zdaniem wygląda to dosyć ciekawie. Oczywiście mnie się tak wydaje. A co Wy o tym myślicie?
Obrazek
Panowie chyba już za dużo przy tym modelu nie zrobię. Chyba, że o czymś zapomniałem.
Pozdrawiam Grzegorz
Jak coś robisz - rób to dobrze. Jak masz robić źle, nie rób tego wcale - szkoda czasu !
Warsztat :
GEM

Postprzez BOMI21 » sobota, 23 marca 2013, 20:00

Genialny pomysł :D .

To teraz Grzegorzu dawaj Galerię, bo się doczekać nie możemy :D
BOMI21

Postprzez spiton » sobota, 23 marca 2013, 20:11

To jeszcze domaluj cienie od barierek ,-))
Pod względem technicznym cień jest wymalowany kapitalnie. Co do samej idei mam mieszane uczucia.
spiton

Postprzez Aleksander » sobota, 23 marca 2013, 21:55

Super pomysł z tym cieniem! Wykonanie też niesamowite - na zdjęciu samego cienia wygląda jakby Su-22 było zbudowane w technice "stealth" :lol:
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez GEM » niedziela, 24 marca 2013, 17:53

Dziękuję bardzo za wszystkie uwagi i podpowiedzi.
Spiton masz rację że brakuje cienia od barierek. Już jest to poprawione.
Tak dobiegła końca moja relacja z budowy tego modelu. Zapraszam wszystkich do galerii.
Pozdrawiam Grzegorz
Jak coś robisz - rób to dobrze. Jak masz robić źle, nie rób tego wcale - szkoda czasu !
Warsztat :
GEM

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat